LG G3'ü çıktığı gibi elimize aldık, denedik!

LG G3 yeni neler sunuyor, QHD ekranı ne kadar iyi? İşte G3 ile ilk deneyimlerimiz!

LG G3 elimizdeydi!

LG'nin G3 tanımında yeni cihazının en çok öne çıkartılan özelliği, elbette 2560 x 1440 çözünürlüklü ekranı oldu. "Steve Jobs'ı seviyorduk, ancak yanıldı" diyen LG'nin akıllı telefon planlama bölümü başkanı Dr. Ramchan Woo, ortalama bir kullanıcının 500PPI'nin üzerini fark edebileceğini ve buna ihtiyaç duyacağını iddia etti.

Bugün piyasadaki üst seviye telefonların çoğu, Full HD (1080p) çözünürlükle geliyorlar. LG G3'ün 5.5 inç'lik ekranı ise çok daha fazla piksele sahip olduğundan, 538PPI gibi çok yüksek bir piksel yoğunluğuna ulaşıyor. LG G3 elbette yeni bir ekrandan ibaret değil. Cep, basitlik ve kullanım kolaylığı temel alınarak gözden geçirilmiş bir kullanıcı arayüzüyle geliyor.

LG'nin basitleştirme çabalarını yürekten destekliyoruz. LG G2, çok güçlü bir telefon olmasına rağmen her şeyi bir arada yapmaya çalışması, onun kullanıcı arayüzünü karmakarışık bir hale sokmuştu. G2'yi farklı kılan tek özelliği, arka tarafındaki güç ve ses düğmeleriydi.

LG G3'ü çıktığı gibi elimize aldık, denedik!

Hemen hemen her alanda bir adım atmayı başaran LG G3 ise "Floating arc" arayüz tasarımıyla önceki sorunların birçoğunu çözüyor. Kullanım kolaylığı için işlevselliğin feda edilmediğini de söyleyebiliriz. Ortaya ise LG'nin şimdiye kadarki en iyi telefonu çıkıyor.

Tasarımı

Tasarımı

Denememize izin verilen telefonun Koreye özel ön-üretim modeli olduğunu söyleyelim. Dolayısıyla LG'nin Haziran'da ortaya çıkaracağı G3, daha yüksek bir performansa sahip olabilir.

Telefonun tasarımına baktığımızda LG'nin metal ve plastiği bir arada kullanarak büyük bir geliştirmeye imza attığını hemen görüyoruz. LG'nin "metal ten" olarak adlandırdığı bu tasarım, plastik bir kabuğun içinde bulunan film sayesinde kaliteli bir his oluşturmayı başarıyor.

Telefonun Samsung Galaxy S5 gibi ceplere göre çok daha kaliteli bir tutuş hissi var; ancak HTC One M8'in tasarım seviyesine ulaşmadığını da söyleyelim. G3 bunlara rağmen size biraz ağır ve hantal gelebilir. Bağlantı özellikleri anlamında bu tasarımın kazandığını söyleyebiliriz.

LG G3'ü çıktığı gibi elimize aldık, denedik!

Daha önce G2 kullanmayanlar, muhtemelen G3'ün arka yüzündeki düğmelere alışmakta biraz zorlanacaklar. Ancak zaman içinde bu tasarım, size daha iyi gelebilir. Bu arada G3'ün arka yüzündeki düğmeler, daha yuvarlak bir hal almış ve bunun yanında yumuşayan ses düğmeleri, kaliteli tutuş hissine katkıda bulunuyor.

LG, "metalik ten" tasarımının metal ve plastiği mükemmel biçimde bir araya getirdiğini söylese de telefonun plastiğe daha yakın olduğunu söylemeliyiz. Ancak bunu kötü bir yön olarak algılamayın. Plastik yapı, telefonun kapağının çıkarılabilmesine izin verdiği gibi onu çiziklere karşı koruyor. Çok lüks görünümlü bir telefon arıyorsanız, zaten G3 yerine HTC One M8 gibi bir telefona bakmalısınız.

Ekran ve fazlası; ilk kararımız

Ekran ve fazlası; ilk kararımız

Telefonun QHD ekranı, keskinliği bir seviye daha ileri taşıyor. G3 ile gelen videoları izlediğinizde etkilenmemeniz mümkün değil. Ancak bu videolar, ekran için optimize edilmiş videolar ve aynı performansı LG G2'de de elde etmiştik. G3'ün ekranının bir adım ileride olduğundan şüphemiz yok, ancak gerçek farkı görmek için onu günlük kullanımda denememiz gerek. İlk denemelerimizde ekranın parlak ve temiz olduğunu görsek de, beklediğimiz gelişmeyi tam olarak deneyimleyemedik.

LG'ye göre yeni amiral gemisi cebinin pil performansı ve yönetimi, Samsung, HTC ve Sony gibi telefonların gerisinde değil. Telefon, 3.000mAh kapasiteli bir pille geliyor.

G3'ün en iyi yönlerinden bir tanesi bizce yenilenen arayüzüydü. Uyarı merkezinin yoğun derecede sadeleştirildiğini, simgelerin çok daha iyi bir hale geldiğini de söyleyelim.

LG G3'ü çıktığı gibi elimize aldık, denedik!

İlk kararımız

LG G3, ileriye doğru bir atılım yapmayı başaran bir telefon ve özellikleriyle, özellikle de piyasadaki en gelişmiş ekranıyla rakiplerinin bir adım önüne çıkıyor. Teknik özelliklerin geri kalanı ise rakiplerin hemen hemen aynısı - ancak bu durum son zamanlarda sorun olmaktan çıktı, çünkü çoğu cepte performans sorunu yaşamıyoruz.

G3'ün daha iyi tasarımla, geliştirilmiş bileşenlerle ve microSD, değiştirilebilir pil gibi aranan özelliklere geldiği bir gerçek. Hızlanan kamera odak işlevi ve daha iyi arayüz, tam anlamıyla aradığımız şeylerden.

Ancak ilk bakışta HTC One M8 veya Sony Xperia Z2'deki kadar etkilenmediğimizi söylemeliyiz. G3'ün basitliğini ve görünümünü beğendik, tam olarak ne sunduğunu ve ne kadar iyi olduğunu, onunla daha çok zaman geçirdiğimizde göreceğiz.

Okuyucu Yorumları