LG G4'ü root'layana ödül var!

LG G4'ü root'lamayı başaran ilk kişi, bu hiç de az sayılmayan ödülü kazanacak!

G4'ü root'layana ödül!

Kodlama ve düzenleme yeteneklerinizi geliştirmenin vakti geldi. LG G4 kullanıcıları bir araya geldiler ve 2000 doların üzerinde para topladılar. Toplanan bu paranın amacı ise, LG'nin en son telefonu için yeni bir root yöntemi veya tam bootloader açılımı bulan ilk kişiye ödül olarak verilmek.

XDA Developers forumlarında ilk olarak yayınlanan yazıda LG G4 sahiplerinin, telefonlarını düzenlemek için bir yöntem aradıkları görülmekteydi. Listede bulunan düzinelerce katılımcının, ellerinden gelen miktar ile yardımcı oldukları ve katkıda bulundukları gözüküyor.

Grubun Verizon ve AT&T LG G4 sürümleri için bir root yöntemi veya tam bootloader açılımı aradığı gözüküyor. Telefonun bu sürümleri, taşıyıcının donanım ve yazılım üzerindeki sıkı kontrolü sebebiyle genellikle kırması en zor modeller olarak kabul ediliyor.

Bootloader'ın açılması için ve root erişimi için verilen ödüller ise birbirlerinden ayrı tutulmuş durumdalar. Her iki işlem de aynı yola çıkacağı için başarıya ulaşan ilk yöntem, verilecek ödülü belirleyecek. Bootloader'ı çözme ödülü şu anda daha düşük (yazı yazıldığı sırada 1455 dolar) gözükmekte. Ancak tam root erişimi sağlamak, 2255 dolarlık ödülü kazanmanızı sağlayabilir.

Ödülü kazanabilmek için öncelikle cihazın kilidini açacak bir yöntem bulmanız, bu yöntemin nasıl çalıştığını adım adım anlatmanız gerekiyor. Ayrıca bir başka kullanıcının, anlattığınız yöntemin başarılı olduğunu doğrulaması gerekiyor. Bütün bunlar tamamlandıktan sonra ödülü PM aracılığı ile alabiliyorsunuz. Bütün bunlar büyük uğraş gibi gözükse de, bahsi geçen miktar da az değil.

Eğer konu ile ilgileniyorsanız orijinal yazıda bütün ayrıntıları (İngilizce) bulabilirsiniz. Eğer root erişimi isteyen bir LG G4 kullanıcısıysanız, ödüller için aynı yerden katkıda bulunabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları