LG Optimus L9 testte!

4.7 inç ekran, Android 4.0, çift çekirdek ve 1.000 TL altında fiyat... Peki tüm bunlar yeterli mi?

LG Optimus L9 testte!

Rakiplerine kıyasla büyük ekranlı bir cebi 900 TL civarında bir fiyatla satışa sunduğu için LG'nin bu cebine "Herkes için büyük ekranlı akıllı cep" demek yanlış olmaz.

Çok yakında ayrıntılı testini sizlerle paylaşacağımız Nexus 4'teki fiyatlandırma politikasıyla bizi sevindiren LG acaba L9 için de mi aynı şeyi planladı diye düşünsek de, donanıma bakınca durumun pek öyle olmadığını gördük. Öncelikle işçilik aynı kalitede değil; L9'un kasasında yoğun oranda plastik kullanılmış. Arka kapak çıkarılabiliyor, kapağın altında SIM ve microSD slotları yer alıyor, değiştirilebilir batarya da aynı bölümde...

Bir microSD karta kesinlikle ihtiyacınız var çünkü cihazın dahili hafızası sadece 2.3 GB. Büyük boyutuna rağmen telefon ele iyi oturuyor.

L9'un üzerinde sadece microUSB ve 3.5mm kulaklık çıkışı bulunuyor. Fakat microUSB portu üzerinden telefonunuzu TV'nize bağlamak isterseniz bu mümkün değil; çünkü diğer pek çok akıllı cebin aksine L9'un USB portu MHL sinyallerini desteklemiyor. Kablosuz iletişim seçenekleri olan NFC ve Wi-Fi Direct ise telefonda mevcut.

Ekran ve kamera

Ekran ve kamera

L9'un devasa 4.7 inçlik ekranı çok geniş renk skalasına sahip olmasa da testlerimizde iyi sonuçlar verdi. 540 x 960 piksellik çözünürlüğe sahip olan ekran, 273 cd / m2'lik parlaklık oranıyla da ortalama bir performans sunuyor. Güneş ışığı altında ekranda parlama yaşandığını kabul etmeliyiz ama bu durum, ekrandakileri görmenizi tamamen engelleyecek kadar kötü seviyede değil.

Kamera ise L9'un belki de en zayıf yanı. 5 megapiksellik kamera gün ışığında tatmin edici fotoğraflar çekebiliyor, renkler gerçeğe yakın. Fakat şartlar zorlaştığında, örneğin düşük ortam ışığında, aşırı derecede gren ekleniyor fotoğraflara... Fotoğrafların çoğunda gren ve solgun geçişler fazlasıyla göze batıyor.

Kamera çözünürlüğünün 5 megapiksel olması, telefonu, 8 megapiksel kamera ile gelen bir çok rakibinin gerisine itiyor.

Performans

Performans

LG'nin yıllardır kullandığı Optimus arayüzünün 3.0 sürümü, L9'da Android 4.0.4 ile iyi bir uyum içinde çalışıyor. Özellikle uygulamalar ekranı ve Widget'ların ana ekran üzerindeki yerleşimi son derece başarılı.

Sistem tatmin edici seviyede akıcı. LG'nin kullandığı 1GHz hızında çalışan çift çekirdekli işlemci görevini başarıyla yerine getiriyor. Bu işlemci, 1 GB RAM ile desteklenmiş. Ana ekranlar arası geçişte ve Widget menüsünde ufak takılmalar meydana gelse de, çok nadir rahatsız edici seviyeye ulaşıyor. Uygulamaların açılış süresi, ortalamanın altında bir fiyat sunan telefon için oldukça başarılı kabul edilebilir. Dokunmatik ekran parmak hareketlerimize çabuk ve doğru tepki veriyor.

HSPA+ ve Wi-Fi-n sayesinde hızlı internet deneyimi de sunuyor telefon bizlere. 600 KB'lık test sayfamızı mobil şebekede 4.2 saniyede tamamen yüklemeyi başardı L9; Wi-Fi bağlantıda ise sadece 3.8 saniye sürdü aynı işlem...

Son olarak, telefonun GPS uydularına bağlanmak için ihtiyaç duyduğu sürenin 13 saniye olduğunu da belirtelim. Bu sürenin, üst düzey telefonların yanonda biraz fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Ses ve batarya

Ses ve batarya

L9, akıllı olmanın yanı sıra telefon olduğunu da unutmamış. Görüşme sırasında karşıdakinin sesi mobilde de karasal şebekede olduğu kadar iyi geliyor, ses temiz ve tatmin edici. Tiz seslerde ufak bir yankılanma oluyor fakat bu yankılanma kesinlikle rahatsız edici boyutlarda değil.

Fakat konu "eller-serbest" modu olduğunda, telefon için aynı şeyleri ne yazık ki söyleyemiyoruz: Hoparlörden çıkan ses kısık ve zaman zaman anlaşılabilir olmaktan bile uzaklaşabiliyor. Aynı şey, doğal olarak, telefonun hoparlöründen müzik dinlemek ya da film izlemek istediğimizde de geçerli. Fakat bir kulaklık kullanırsanız, işte o zaman iyi sesin keyfini yaşayabiliyorsunuz.

L9'un pil ömrü ne çok iyi, ne de çok kötü... Yaptığımız testlerde tam parlaklıkta kesintisiz internette sörf süresinin 6 saat 38 dakika olduğunu gördük. Sadece görüşme yapacak olursanız da aşağı yukarı aynı pil ömrüne sahip telefon: 6 saat 44 dakika. 2.150mAh'lık pilin tamamen dolması için gereken süre ise 3 saat 12 saat.

Sonuç: Ortalamanın üzeri, uygun fiyat

Sonuç: Ortalamanın üzeri, uygun fiyat

LG Optimus L9 iyi dokunmatik ekranı, Android 4.0.4 işletim sistemi ve sağlam performansıyla ortalamanın üzerinde bir cihaz. Kendisini diğer akıllı ceplerden ayıran bir özelliği olmasa da, özellikle 900 TL civarında gezinen fiyatıyla büyük ekranlı bir akıllı cep arayanlar için şu anda ilk seçimlerden biri.

Eğer dört çekirdekli performans canavarlarına verecek paranız yoksa; kamerası ortalama kareler çeksin yeter diyorsanız ve büyük ekran sizin için olmazsa olmazlardan biriyse, LG Optimus L9'u mutlaka göz atın. Daha yüksek performans ve daha fazla özellik arıyorsanız, cebinizden çok daha fazlasının çıkması gerektiğini unutmayın.

Bir bakışta tüm özellikler ve test sonuçları

Bir bakışta tüm özellikler ve test sonuçları

.

Okuyucu Yorumları