LG'den, Dünyanın En Büyük Esnek Ekranı!

Koreli elektronik devi LG, bugüne dek geliştirilmiş en büyük esnek 4K Ultra HD OLED ekranını duyurdu!

Dünyanın en büyük esnek ekranı!

Güney Kore hükumeti için yürütülen bir projede LG, Dünyada bir ilk olan esnek 77-inç 4K Ultra HD OLED ekranını geliştirdiğini duyurdu. Bu da ekranın sanki kauçuk bir paspas gibi esneyebildiği anlamına geliyor.

Bu cihaz ilk esnek OLED ekran değil ama kesinlikle şimdiye dek üretilenler arasında en büyüğü. Elastik ekranlar son zamanlarda büyük üreticilerin odak noktasında bulunuyor; örneğin Lenovo yakın zamanda esnek ekranlı dizüstü bilgisayar tasarımını Dünyaya tanıtmıştı. LG yaptığı açıklamada, görüntü bozulmaya başlamadan önce ekranın 80 dereceye kadar bükülebildiğini söylüyor.

LG ile Samsung'un karşı karşıya geldiği rekabette, hükumet projesi olan Future Flagship Program'ın kazananı LG oldu. Projenin içinde farklı amaçlara hizmet edebilecek ekranlar tasarlanması isteniyordu. Güney Koreli bir yetkili, LG'nin geliştirdiği teknolojinin gelecekte mimari, otomobil ve hatta tıp alanında bile kullanılabileceğini söylüyor.

Ekranın diğer ilginç bir özelliği de %40 saydam olması. Bu da cihazı reklam uygulamaları için özellikle daha kullanışlı yapıyor. LG, cihazın ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları