Linux'dan Nvidia için şok açıklama

Bu donanım devine çok kızan Linux'ün yaratıcısı, onun için öyle şeyler söyledi ki...

Linux'un babası fena salladı

İşletim sistemi denildiği zaman aklımıza artık direkt olarak Android ve iOS geliyor. Fakat uzun yıllardır bizlerle olan ve bu piyasada büyük işler yapan Linux ve benzeri sistemler de bulunuyor.

Yavaş yavaş arka planda kalmaya başlayan Linux'ün yaratıcısı Linus Torvalds, geçtiğimiz günlerde katıldığı Finlandiya'nın Aalto Üniversitesinde teknoloji piyasası ve rekabet hakkında uzun bir konuşma yaptı. Bilindiği üzere NVIDIA, Linux işletim sistemi için yakın bir zamana kadar Optimus desteği vermiyordu ve bu durum öyle görünüyor ki Linux'ün yaratıcısını bir hayli sinirlendirmiş.

Kalabalık arasından NVIDIA çip setine sahip Linux işletim sistemiyle çalışan bilgisayarında Optimus desteği olmadığını ve bunun ancak birkaç yıl sonra sağlandığını söyleyen bayan öğrencilerden birisinin sorusu üzerine Torvalds, aniden çekim yapan kameralara döndü, orta parmağını gösterdi ve NVIDIA için ağza alınmayacak küfürler sarf etti. Sözlerine "Çalıştığımız firmalar arasındaki en kötüsü" şeklinde devam eden Torvalds, NVIDIA'nın Tegra çip setini Android akıllı telefonlar ve tabletler için üretmeye başlamasından beri, Linux'e olan yaklaşımının garipleştiğine değindi. Tüm bu sözlerinin arasında Android işletim sisteminin Linux sayesinde bu günlere geldiğini de bir kez daha hatırlattı.

Son olarak NVIDIA'nın bu tutumunu değiştirmeyeceğinin farkında olduklarına değinen Torvalds, "Konu hakkında hiçbir şey yapamayız; hayatın gerçekleri." diyerek konuşmasını başka bir başlık altında devam ettirdi.

Okuyucu Yorumları