Liseler arası dev müzik yarışması sonuçlandı!

Vodafone'un düzenlediği dev liseler arası müzik yarışması, muhteşem bir final ile sonuçlandı!

Gençler müzik için yarıştı!

Vodafone'un 25 yaş ve altındaki müşterilerine özel ayrıcalıklar sınduğu gençlik markası Vodafone FreeZone sponsorluğunda End Productions tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone16. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finali büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 27 Nisan Cumartesi günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen finalde, Türkiye ve KKTC'den finale kalan 23 lise, sahnede en iyi performanslarını sergileyerek, izleyenlere unutulmayacak bir müzik ziyafeti yaşattı. Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması finali, Bostancı Gösteri Merkezi'ne gelemeyenler için Vodafone FreeZone'un sosyal medya hesaplarından ve Kral Pop TV'dede canlı olarak yayınlandı.

Yarışmanın finalinden en önemli anları galerimizde görebilirsiniz!

Yarışmanın "İcra" kategorisinde birinci olan İstanbul Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi, büyük ödül olan müzik stüdyosunu kazanırken, Vodafone İstanbul Calling'de ön grup olarak sahneye çıkma fırsatını yakaladı. AFS Kültürlerarası Macaristan Yaz Müzik Okulu'na gitme hakkı sunulan En İyi Enstrüman kategorisi ödülü İstanbul Tuna Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne, Kız Solist Ödülü İstanbul Kartal Süleyman Demirel Lisesi'ne, Erkek Solist Ödülü de yine İstanbul Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi'ne gitti.

Yarışmaya ayrıca beste dalında 65 başvuru alındı, bu çalışmalardan 4'üne mansiyon ödülü verildi. Yarışmada seyirci de kendi oylamasını gerçekleştirerek SMS ile verdiği oylarla Seyirci Özel Kategorisi Ödülünün sahibini belirledi. Final boyunca yapılan SMS oylamasıyla KKTC'den Namık Kemal Lisesi seyirci özel ödülünü aldı.

53 ilden 424 okul yarışmaya başvurdu! 30 binin üzerinde liseli genç de etkinlikte arkadaşlarını destekledi!

Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Türkiye'den tüm liselerin katılımına açık olan yarışmaya 53 ilden 424 okul başvurdu. Şubat, Mart ve Nisan aylarında sırasıyla Antalya, İzmir, Ankara, Gaziantep, İstanbul ve Bursa'da gerçekleşen elemelerde 53 ilden 424 okuldan müzik grupları performans sergiledi. Toplamda 30 bin liseli genç, arkadaşlarını desteklemek, iyi müzik dinlemek ve eğlenmek için bir araya geldi.

Yarışmanın finalinde 23 grup yarıştı. Gruplardan biri KKTC Telsim FreeZone 1. Liselerarası Müzik Yarışması birincisiydi. Diğer finalist grubu ise gençler oylarıyla finale taşıdılar. Vodafone'un dijital ve sosyal medya mecralarında hayata geçirilen Lisenin Yıldızı Projesi'yle, liseli gençlere oylarıyla okullarını doğrudan finale taşıma imkanı sağlandı. Projede 250 binin üzerinde oy toplandı.

Türkiye'de ilk kez Twitter'dan canlı yayın!

Türkiye'de ilk kez Twitter'dan canlı yayın!

Türkiye'de ilk kez Twitter'dan canlı yayın!

Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finali, Twitter üzerinden canlı yayınlanarak, Türkiye'de Twitter'dan canlı yayınlanan ilk etkinlik oldu. Vodafone FreeZone'un Facebook ve Twitter sayfaları ile Ekşi Sözlük ve izlesene.com'dan canlı yayınlanan finali 100 bine yakın kişi online izledi.

Efsane metal grubu Anthax'ın solisti Joey Belladonna, jürinin sürpriz ismi oldu

Vodafone FreeZone16. Liselerarası Müzik Yarışması jürisinin bu yılki sürprizi, dünyaca ünlü metal gruplarından Anthrax'ın solisti Joey Belladonna oldu. Belladonna, diğer jüri üyeleri Deniz Tuzcuoğlu, Hakan Özoğuz ve Orkun Tunç'la birlikte canlı seslendirdiği şarkıyla seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yarışmanın organizatörü Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun başkanlık yaptığı jürinin diğer üyeleri arasında Teoman, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Hakan Özoğuz, Deniz Tuzcuoğlu, Turhan Yükseler, Meltem Taşkıran, Murat Tunalı, Orkun Tunç, Tarkan Gözübüyük, Çağlan Tekil, Candan Durusiz Akgün, Pınar Yılmazerler, Çiğdem Yakar, İpek Koşan, Gökçe Demir ve Figen Çakmak gibi müzik dünyasının önemli isimleri yer aldı.

Yarışmanın finalinden en önemli anları galerimizde görebilirsiniz!

Emre Aydın'dan büyük finale yakışan konser!

Emre Aydın'dan büyük finale yakışan konser!

Emre Aydın'dan büyük finale yakışan konser!

Son yılların en çok sevilen şarkıcılarından Emre Aydın da büyük final günü verdiği konserle gençlere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Gökhan Öğüt: "Fırsat verildiğinde gençlerimizin başarısı sınır tanımıyor"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak üzere gençlere ve müziğe verdiğimiz desteği sosyal sorumluluk anlayışımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bu anlayışla Vodafone FreeZone markamızla sahiplendiğimiz ve End Productions tarafından 16 yıldır düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'nın kapsamını bu yıl genişlettik ve yarışmayı tüm Türkiye'den liselerin katılımına açtık. Türkiye'nin bu en büyük müzik yarışmasının 16.'sını büyük bir coşkuyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl bir kez daha, müziğe yetenekli liseli gençlerimiz, yeteneklerini sergileyip kendilerini özgürce ifade etme fırsatı buldular. Bu yola çıkarken, müzikle amatörce ilgilenen gençlerimize bir fırsat tanımak, yaratıcılıklarını ortaya koymalarına imkân sağlayan bir platform sunmak istemiştik ve bunu da başardık. Fırsat verildiğinde gençlerimizin neleri başarabildiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Ülkemizden ve dünyadan önemli müzisyenlerin bulunduğu jürimiz seçimlerini yaparken bir hayli zorlandı. Bugün sahne alan tüm arkadaşlarımız, büyük emekler ve özverili çalışmalarla buraya geldiler; hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Finalde diğer kategorilerde verdiğimiz ödüller de çok önemli. Yarışmaya katılan tüm gençlerimizin heyecanına ortak olduk ve Vodafone FreeZone'un özgürlükçü ruhunu yansıtan bir final yaşadık. Önümüzdeki yıl çok daha büyük bir katılımla Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'nın 17.'sinde bir araya gelmeyi ümit ediyoruz."

Yarışma kategorileri ve ödüller

Yarışma kategorileri ve ödüller

Yarışma ile ilgili daha fazla bilgi için vodafonefreezone.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yarışmanın finalinden en önemli anları galerimizde görebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları