Lotus, Kendisinden Hiç Beklenmeyen Bir Araçla Geri Dönüyor: Lambda!

Sınırlı sayıda ürettiği hafif spor araçlarıyla ünlü otomobil markası Lotus, yeni sahibi Geely ile kendisinden hiç beklenmeyen bir aracı kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Lotus'tan Lambda sürprizi

Lotus markasının sahibi Çinli Geely'nin, markayı tekrar gerçek bir lüks spor araç seçeneği haline getirmek amacıyla yaptığı yatırımlarla beraber, yeni bir Lotus SUV da ufukta göründü. Lotus'un yolda olan (daha doğrusu olduğu söylenen) SUV'u "Lambda" adını taşıyacak.

Hollandalı yayın AutoWeek'in bir süre önce yayımladığı haberde geçen bu isim, SUV için Lambda adlandırmasına işaret eden isimsiz kaynaklara atıfta bulunuyor. İsim, yolda olan elektrikli süper aracı Evija da dahil olmak üzere uzun bir süredir araçlarında E harfini kullanan firma için büyük bir değişiklik olacak. Ama unutmamak lazım ki, Lambda şimdilik Lotus tarafından doğrulanmış bir araç değil.

Lotus Lambda, Volvo'nun SPA platformunu kullanacak

Söylentiler, SUV'nin Volvo'nun SPA platformunu kullanacağına işaret ediyor. Eğer bu söylenti doğru ise, Volvoların gelecekteki Lotus araçlarını güçlendireceğine dair önerilen anlaşmanın neredeyse doğrulanmış olduğu da söylenebilir. Şu anda Lotus, sınırlı araç seçenekleri için Toyota motorlarını satın alıyor.

Artık Geely'nin sahibi olduğu Volvo, 2019 yılında Lotus'a bir motor anlaşması sunmuştu. İsveçli otomobil üreticisi eğer her iki taraf da anlaşmaya varabilirse Lotus araçlarını güçlendirecekti. Ancak geçen bir yıl içerisinde bu anlaşma hakkında başka bir bilgi duyulmuş değil.

Lotus içinse bir SUV üretimi oldukça çılgınca gözüküyor. Firmanın geçmişi ve ünlü olduğu alan, var olduğu tüm süre boyunca hafif spor araçlar satmaktı.

Okuyucu Yorumları