LTE-A ile 300Mbps hız sunacak!

Güney Kore'de sunulmaya hazırlanan mobil internet, hızıyla sabit bağlantıları utandıracak!

"Yüz kızartacak" kadar hızlı!

Dünyanın önemli bir kısmı mobil bağlantı konusunda sıkıntı yaşasa da Güney Koreli mobil taşıyıcı SK Telecom, saniyede 300 megabite ulaşan LTE-A bağlantısını yılın sonuna doğru kullanıma sunmayı planlıyor.

Asya'daki bazı ülkeler, geniş bant internet ve mobil bağlantı konusunda tüm dünyanın yıllar ötesindeler. Güney Kore'de bunlardan biri ve ülkenin önde gelen mobil taşıyıcılarından SK Telecom, 10MHz ve 20MHz bantlarını bir araya getirerek 3 farklı bant kullanan bir LTE-Advanced sürümü ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Bunun anlamı, SK Telecom'un genişbant internet sağlayıcıları dahil, birçok rakibini yerle bir ettiği.

Güney Korelilerin hizmeti kullanmaya başlaması için firmanın OEM'lerle ve çip üreticileriyle beraber çalışarak teknoloji için evrensel bir standart geliştirmesi gerekecek. Bu adımın 2014'ün sonuna doğru tamamlanması bekleniyor.

Biz bu hızlara sadece bakmakla yetinirken 300Mbps ile yetinmeye niyeti SK Telecom, Şubat'taki Mobil Dünya Kongresi'nde 450Mbps'lik bağlantıları göstermeye hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları