MWC 2014'ten beklenenler!

En büyük cep ve tablet bombalarının patlayacağı MWC 2014'te devler bize hangi sürprizleri hazırlıyor

Bomba cepler ve fazlası!

24 Şubat 2014'te Barcelona'da başlayacak olan büyük cep etkinliği, teknoloji devlerinin bir sonraki nesil cep modellerine ev sahipliği yapacak. MWC (Mobil Dünya Kongresi), önde gelen neredeyse her cep üreticisinin yeni amiral gemisi modellerini tanıttığı etkinlik olarak biliniyor. Birbirinden değişik görünen, güçlü, kıvrımlı telefonlar görmeye ve tabi ki sürprizlerle karşılaşmaya da hazırlıklı olun!

İşte MWC'ye katılacak ve yeni ceplerini tanıtacak dev firmalar ve onlardan beklediklerimiz.

Nokia

Firma son haftalarda Lumia 1520 ve Lumia 2520 tablet gibi cihazlar ortaya çıkarmış olsa da, sırada başka Lumia'lar olabilir. Son söylentiler, Lumia 1820 ve 8 inç'lik bir Lumia 202'nin yolda olduğunu iddia ediyor.

MWC 2014'te Windows Phone için ilk büyük güncelleme olacak olan Windows Phone 8.1 Blue'yu içeren cihazlarla karşılaşmamız da muhtemel.

Samsung, HTC ve Huawei

Samsung, HTC ve Huawei

Samsung

Söylentiler, Galaxy S5'in aynı Galaxy S4 gibi ayrı, gösterişli bir etkinlikte tanıtılacağı yönünde. Ancak bu, Samsung'un MWC'de hiçbir yenilik göstermeyeceği anlamına gelmiyor. Samsung Galaxy Note 12.2 tablet, MWC 2014'te ortaya çıkabilir. Bunun yanında eski ceplerin KitKat sürümleri de tanıtılabilir. Galaxy Gear 2 veya Tizen OS'lu bir cep gibi sürprizlerin karşımıza çıkma olasılığı da yok değil.

HTC

HTC, Mobil Dünya Kongresi'nde yaptığı ürün şovlarıyla yakından tanınıyor. Firma MWC 2012'de HTC One X ve One S'i ortaya çıkarmıştı. Ancak HTC One için MWC'ye arkasını dönmüştü. MWC 2014'te ise HTC, şu an üzerinde çalıştığı amiral gemisi modelini tanıtabilir. Bu cihazın 5 inç'lik 1080p ekrana, dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemciye, Android 4.4 işletim sistemine sahip olacağı ve Sense 6.0 kullanıcı arayüzüyle geleceği düşünülüyor.

Huawei

Çinli cep üreticisinin MWC'de Ascend P6'nın yenilenmiş, adının sonuna "S" eklenmiş bir modelini tanıtabilir. Ascend P6S'nin MediaTek'in sekiz çekirdekli işlemcisiyle gelmesi bekleniyor.

ZTE, LG, Sony ve Google

ZTE, LG, Sony ve Google
Geçen yıl tanıtılan ZTE Grand Memo

ZTE

ZTE, MWC 2013'te teknoloji hayranlarını 5.7 inç'lik Grand Memo ve Firefox OS'lu ZTE Open ile ikiye bölmüştü. Son söylentiler ise ZTE'nin MWX 2014'te 6.44 inç'lik bir amiral gemisi "phablet" tanıtacağı yönünde.

LG

LG, Optimus G Pro ve uygun fiyatlı L serisini MWC 2013'te tanıtmıştı. Dolayısıyla firmadan bu sene de MWC'de yeni üst ve alt seviye cepler tanıtmasını bekleyebiliriz.

Sony

Xperia Z1'in henüz ortaya çıktığını düşünürsek MWC'de Sony'den yeni bir amiral gemisi beklemek mantıklı olmayabilir. Bununla birlikte firma, Z1'in daha küçük, aynı zamanda daha hesaplı sürümü olan Xperia Z1S'i tanıtabilir.

Google

MWC 2014 sergicilerinin arasında Google'ın da ismi var. Ancak şirketin zamanının çoğunu Android'i tanıtmakla ve sticker dağıtmakla geçeceğini tahmin edebiliyoruz. Herhangi bir Nexus cep beklemesek de, yeni Nexus 10 tabletin tanıtılması an meselesi. Google Nexus 10'u yılbaşında tanıtmazsa, büyük ihtimalle onu MWC 2014'te ortaya çıkaracak.

Okuyucu Yorumları