Lumia yolun sonuna doğru gidiyor...

Microsoft, Lumia akıllı telefon ailesini satıştan kaldırıyor, onun yerine uzun zamandır konuşulan yeni telefonlarını getiriyor!

Lumia için yolun sonu göründü!

Nokia'dan sonra bir daha belini doğrultamayan Lumia ailesi, artık yavaş yavaş yolun sonuna geliyor. Gelen bilgilere göre Microsoft, bu yıl sonunda Lumia ailesinin satışını durduracak. Şu an stokların erimesi için elinden geleni yapan Microsoft, aralık ayı bitimiyle Lumia'ya veda edecek. Peki, telefon pazarından çekilecek mi? Aslında hayır. Lumia'ların çekilmesi, Microsoft'un uzun süredir üzerinde çalıştığı Surface Phone'a zemin hazırladığını işaret ediyor.

Microsoft Mühendislik Direktörü Laura Butler'ın tweet'ine göre Surface Phone henüz doğrulanmış değil. Fakat aksi de iddia edilmiyor. Sağlam kaynaklardan gelen bilgilere göreyse, Surface Phone ekim ayında tanıtılacak. Elbette bu henüz netlik kazanmış değil, bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Öte yandan Lumia'ya dönecek olursak, anlaşılan Nokia döneminin parlayan yıldızı olarak kabul gören Lumia ailesini, Microsoft'un yeni telefonları - ki Continuum özelliği ve iris tarayıcısıyla bir hayli konuşulmuştu - da kurtarabilmiş değil.

Okuyucu Yorumları