Mac Kullanıcılarına Müjde: HTC Vive Geliyor!

Apple, sonunda sanal gerçekliği dikkate almaya başladığını resmi olarak açıkladı: HTC Vive, Mac'e geliyor!

HTC Vive, Mac'e geliyor!

Mac kullanıcıları, sanal gerçeklik deneyimi için PC veya PlayStation platformlarına artık muhtaç olmayacak. Apple, WWDC 2017'de sanal gerçekliği ne kadar ciddiye aldığını yaptığı duyurularla açıkça ortaya koydu. Bunlardan biri, Metal 2 geliştirici kiti ile sanal gerçeklik optimizasyonu olurken, bir diğeri ve daha çarpıcı olanı HTC Vive tarafından geldi. Artık Apple'ın bilgisayarları resmen HTC Vive ve Steam VR'a destek verecek.

Mac Kullanıcılarına Müjde: HTC Vive Geliyor!

Apple'ın duyurusunun arkasından bir resmi açıklama da HTC tarafından geldi. HTC yöneticilerinden Shen Ye, Twitter hesabından "Hey Mac sahipleri! Yakında macOS'ta Vive'ı çalıştıracaksınız!" şeklinde tweet atarak, bir anlamda Apple'ı doğrulamış oldu.

WWDC 2017 etkinliği sırasında HTC Vive ile bir demo da yapılırken, bu tanıtımda Apple'ın tanıttığı yeni Mac'lerinin gücü de büyük önem arz ediyordu elbette. 7'inci nesil Kaby Lake işlemci ailesinden güç alan ve 5K ekranlarla donalı yeni Mac'ler, sanal gerçekliğe HTC Vive ile ilk adımı atacak. Arkasından farklı işbirlikleri de olur mu, bunu hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları