Mac OS X Yosemite'ta gizlilik sorunu!

OS X'in son sürümündeki keşfedilen bu "küçük" açık, bakın kullanıcıların başına ne işler açıyor...

OS X sizi de sızdırmasın!

Apple'ın sisteminizde arama yapmanıza yardımcı olan Spotlight uygulamasında gizlilik sızıntısına neden olabilecek bir açık bulundu.

OS X Yosemite'taki Spotlight uygulamasındaki sorun, size gönderilen tek bir HTML biçimli epostayla başlayabiliyor. Pazarlamacılar ve spam'cılar, epostalarına epostaları açanları saymak için kodlar ekleyebiliyorlar. Bunun ardından epostayı gönderen, sunucu kayıtları yoluyla hangi eposta adreslerinin sözkonusu epostayı açtığını ve hatta epostayı açanın IP adresini belirleyebiliyor.

Çoğu kullanıcı, bu duruma karşı Apple Mail'deki "mesajlardaki uzak içeriği yükle" seçeneğini devre dışı bırakmayı tercih ediyor. Böylece epostayı gönderene herhangi bir kişisel veri gönderilmemiş oluyor. Ancak gizlilik sorunu burada bitmiyor.

Yeni bir keşif, işletim sistemindeki Spotlight arama işlevinin Apple Mail'deki sözkonusu tercihi aşarak, önizleme kısmında epostaların tamamını görüntülediğini ortaya çıkardı. Hatta Spotlight, Junk klasöründeki mesajların bile önizlemesini gösteriyor.

Bu durum, spam epostaları açtığınızda, onları dağıtanlara varlığınızı doğrulamak anlamına geliyor. Bu ise ileride eposta kutunuzda daha fazla spam'le veya daha kötüsü zararlılarla karşılaşabileceğiniz anlamını taşıyor.

Sorun, Apple tarafından onarılana kadar Spotlight'ın epostalar arasında arama yapma işlevini devre dışı bırakmanız tavsiye ediliyor. Bu durumda epostaların önizlemesi gösterilmediğinden, hacker'lardan ve spam'cılardan uzak kalmış oluyorsunuz.

Peki Gmail resimleri nasıl gösteriyor?

Okuyucu Yorumları