MacBook Air için kafa karıştıran iddia: 12 inçlik MacBook geri mi dönüyor?

Yeni bir iddia, Apple’ın 1019 yılında fişini tamamen çektiği bir MacBook modelini geri getirmek için kolları sıvadığını söylüyor.

12 inçlik MacBook geri mi dönüyor?

Apple’ın 2015 yılında tanıttığı 12 inçlik MacBook’unu hatırlıyor musunuz? Bu laptop şirketin Mac serisine yeni bir soluk getirme girişimiydi. O zamanlar MacBook Air'in devasa çerçeveleri vardı, ancak 12 inç MacBook estetik açıdan bir kullanıcının isteyebileceği her şeye sahipti. İnceydi, hafifti, güzel görünüyordu ve harika bir Retina ekrana sahipti...

Ne yazık ki bu bilgisayarın birkaç kusuru vardı. Öncelikle korkunç bir 480p kamera ile geliyordu, zayıf Intel Celeron işlemciye ve yalnızca tek bir USB-C bağlantı noktasına sahipti. 2017'de bir revizyon yaşasa da, 2019'da üretimi tamamen durdu.

Ve şimdi iddialar, MacBook Air’in 12 inçlik bir modelinin yolda olabileceğini söylüyor. Yeni MacBook Air serisi, Apple silikonu sayesinde Intel dönemine göre çok daha güçlü. Ekranı ise 13.3 inç büyüklüğünde. Söylentiler, şirketin 15 inçlik bir MacBook Air’i piyasaya sürmek üzere olduğuna işaret ederken, 12 inçlik bir modelin de varlığından bahsedilmeye başlandı.

Aslında geçtiğimiz Haziran ayında Bloomberg, Apple'ın 2023'ün sonunda veya 2024'ün başlarında 12 inçlik bir MacBook Air’i piyasaya sürmeyi planladığını söylemişti. Bir hafta sonra ise ünlü analist Ming-Chi Kuo, bu ürün için "kesinlikle üzerinde çalışma yapılmıyor" diyerek bu iddianın tersini söylemişti.

Şimdi, "yeux1122" isimli bir kullanıcı tarafından Kore sosyal ağı Naver'de yayınlanan yarım yamalak bir söylenti var. Bu kullanıcı, Apple söylentileri ile tanınıyor ve ortaya attığı iddiaların en azından yarısı bugüne kadar gerçeğe dönüştü.

Apple, 12 inçlik bir MacBook Air çıkartmalı mı?

Günümüzün Mac dizüstü bilgisayar serisinde, 12 inçlik bir MacBook yalnızca diğer Mac'lerden çok daha ucuza satılacaksa mantıklı olabilir. Çünkü MacBook Air zaten makul bir fiyata sahip.

Eğer donanım özellikleri MacBook Air serisi ile eşleşirse fiyat konusunda da Apple elini taşın altına koyarsa, 12 inçlik bir MacBook Air macOS çalıştıran en portatif seçenek olarak ilgi görebilir.

yeux1122, 2023'ün ikinci yarısını hedefleyen bir zaman çizelgesinden bahsediyor. Yani 12 inçlik bir MacBook Air görüp görmeyeceğimizi öğrenmek için henüz önümüzde uzun bir zaman var.