MacOS Mojave Güncellemesi Vega'ya İşaret Ediyor

Apple'ın son güncellemesi, yeni Mac modellerine gelebilecek heyecan verici bir yeniliği müjdeliyor.

Müjdeyi Mojave güncellemesi verdi

Yeni nesil AMD Radeon Pro Vega grafik kartları henüz duyurulmuş değil ancak yaklaşmakta olan AMD kartlarının izleri şimdiden MacOS'te görülmeye başlandı. Son MacOS Mojave güncellemesi AMD'nin yeni nesil ekran kartları hakkında önemli ipuçları içeriyor.

Potansiyel AMD Radeon Pro Vega kartlarına dair referanslar, öncelikle Linux kernel sürücülerinde keşfedilmiş ve Phoronix web sayfarsında görüntülenmişti. Altı adet "Vega 20" PCI kimliği sürücülerde tanımlanmış ve Radeon Istinct MI50 ve MI60 hızlandırıcılarının da Vega 20 donanımının üzerine inşa edildiği ortaya çıkarılmıştı. Yeni nesil hakkında hâlâ bunların dışında daha fazla bilgi mevcut değil. Bu, AMD'nin kesinlikle altı adet Vega 20 modelini tanıtacağı anlamına gelmiyor fakat bu haberin söz konusu donanımların çok yakında raflarda olacağı haberini müjdelediğini söyleyebiliriz.

Aynı zamanda aynı sürücülerde altı adet daha Vega 10 PCI kimliği de bulundu. Bu da yeni nesil Vega 10 ekran kartlarının da sonraki nesilde kendine yer bulacağı anlamına geliyor.

Asıl ilginç olan haber ise bu kimliklerin sadece bir başka işletim sistemi kodlarında daha yer bulmuş olması. Yeni sürücü kimlikleri, aynı zamanda en son MacOS Mojave güncellemesinde de bulunuyor. Bu, Apple'ın yeni AMD ekran kartlarını sonraki Mac ürünlerinde kullanmayı planladığına dair çok güçlü bir bulgu. Apple, AMD ekran kartlı yeni nesil Mac bilgisayarlarını 2019'un ilk çeyreğinde dahi tanıtabilir.

Apple, halihazırda AMD Vega 16 ve Vega 20 modellerini en üst seviye MacBook Pro modellerinde seçenek olarak sunuyor. Bu güçlü grafik kartları, dahil oldukları MacBook Pro bilgisayarların ağır grafik iş yüklerini rahatlıkla kaldırabilmesini sağlayarak takdir toplamıştı. Oldukça güçlü yeni nesil AMD kartları ile yenilenmiş Mac bilgisayarlarını 2019'un başlarında görebilecek olmamız oldukça iyi bir haber. Bu noktada Apple'ın ürün yelpazesi için heyecan verici zamanların kapıda olduğunu söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları