Mark Zuckerberg, AR gözlüklerini çok yakında beyin sinyalleriyle çalıştıracak

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, akıllı gözlükleri beyin sinyalleri ile kontrol etmeye çok yakın olduklarını iddia ediyor. Üstelik bunun için beynimize bir çip takılmasına da gerek kalmayacak.

Mark Zuckerberg, AR gözlüklerini beyin sinyalleriyle çalıştırmak istiyor

VR başlıkları ve AR gözlükleri için göz izleme ve ahize kontrolleri gibi teknolojiler çoktan eskimiş olabilir. Mark Zuckerberg'e göre Meta, beyin sinyallerinizle kontrol edilebilen bir cihazı satmaya çok yaklaşmış durumda.

Yapay zekanın en etkileyici kullanım alanlarına örnekler vermesi istendiğinde, Meta'nın ürettiği ürünleri övmeye her zaman hevesli olan Zuckerberg, kısa bir süre önce Meta Quest 3'ün neden Apple Vision Pro'dan daha iyi olduğunu açıklamak için Instagram ofisine gitti. Burada, gördüklerinizle ilgili soruları yanıtlamak için yapay zekayı ve gözlük üzerindeki kameraları kullanan Ray-Ban Meta Akıllı Gözlüklerini anlatmaya başladı. Daha sonra da bombayı patlattı. "Üzerinde çalıştığımız en çılgın şeylerden biri" olarak tanıttığı bileklik şeklindeki nöral arayüzü anlattı. Zuckerberg ayrıca Elon Musk'ın Neuralink'i ile dalga geçmek için bir dakikasını ayırdı ve bu teknoloji ile implante edilen ilk insan deneğin aksine, teknoloji olgunlaşana kadar beynine bir çip yerleştirmek istemeyeceğini de söyledi. Onu kim haksız bulabilir?

Görünüşe göre Meta bu "beyin okuma" işini beyine bir çip yerleştirmeden, bileğe takılan akıllı bir bilezik yoluyla yapmak istiyor. Yani korkutucu ve pahalı bir beyin ameliyatına gerek kalmadan insanlar düşünce yoluyla iletişim ve etkileşim kurabilecekler. Bu teknoloji sayesinde de Meta'nın gözlüğünü kontrol etmek, komutlar vermek mümkün olacak.