Mark Zuckerberg hakkında şaşırtan uyarı: "Panik atak geçirip sahnede bayılabilir"

Gazeteci Kara Swisher, 2010 yılında Mark Zuckerberg ile yaptığı röportajda bir Facebook yöneticisinin kendisini Zuckerberg'in panik atak geçirebileceği veya sahnede bayılabileceği konusunda uyardığını açıkladı.

Mark Zuckerberg hakkında şaşırtan uyarı: "Panik atak geçirip sahnede bayılabilir"

Deneyimli bir teknoloji gazetecisi olan Kara Swisher, yakında çıkacak olan kitabında onlarca yıllık kariyeri boyunca en çok hoşuna giden anekdotları ve karşılaşma hikayelerini anlattı. Bu hikayeler arasında en dikkat çekicilerinden biriyse Meta'nın kurucusu Zuckerberg ile 2010 yılında yapılan bir röportaj.

Yazar, röportajdan önce bir Facebook yöneticisinin, Zuckerberg'in topluluk önünde konuşma yaparken panik atak geçirebileceği ve sahnede bayılabileceği uyarısında bulunduğunu söylüyor. Ve gerçekten de yöneticinin söylediği gibi de oluyor. Swisher, röportaj sırasında Mark Zuckerberg'in yüzünden terler boşalırken, yere yığılıp yığılmayacağı konusunda oldukça endişelendiğini belirtiyor.

Swisher'ın kurucusu olduğu aynı adlı yayının ev sahipliği yaptığı All Things Digital konferansında çekilen görüntülerde, Zuckerberg'in gizlilik konusunda sorguya çekilmekten rahatsız olduğu açıkça görülüyor. Hatta bir noktada Swisher, sakinleşmesine yardımcı olmak için üstündekini çıkarıp çıkarmak istemediğini soruyor.

New York Times'ın 2018'de bildirdiği üzere, bu kötü olaydan sonraki yıllarda Zuckerberg, kamera karşısında nasıl daha az endişeli görüneceğine dair birçok ders aldı. Ancak görünüşe göre bunlar da pek işe yaramamış görünüyor. Zira 2019 yılında Business Insider, Facebook'un yoğun güvenlik uygulamalarını derinlemesine araştırırken Zuckerberg'in sadece güvenlik görevlisi kılığında korumaları olduğunu değil, aynı zamanda gerektiğinde şirket merkezinden kaçmasına yardımcı olacak bir "panik paraşütü" yaptırdığını ortaya çıkardı.

Son 5 yıl içinde Zuckerberg, bu sorunu farklı bir yöne kanalize etmeye başladı: Karma dövüş sanatları ve diğer ekstrem sporlar.

Eskilerin dediği gibi fazla para fazla sorun getirir, ancak görünüşe göre kaygılar için de fazlaca çözüm arayışı getiriyor.