Mark Zuckerberg'in de Verileri Sızmış

Facebook'un yetersiz gizlilik önlemlerinin CEO Mark Zuckerberg'i de etkilediği ortaya çıktı...

Zuckerberg'in de verileri sızmış

Facebook'un Cambridge Analytica (CA), AggregateIQ gibi firmaların 87 milyon Facebook kullanıcısının verilerini hizmet şartlarına aykırı biçimde topladığını açıklamasının ardından kullanıcılar, Facebook'tan verilerinin hortumlandığına dair hoş olmayan bir mesaj almışlardı.

Bu otomatik uyarılardan bir tanesinin CEO Mark Zuckerberg'e de gösterildiği ortaya çıktı. Bunun nedeni, Zuckerberg'in kişisel verilerinin de CA'nın eline geçen verilere dahil olması. Capitol Hill, Kaliforniya'da gerçekleşen Zuckerberg'in sorgulamasının ikinci gününde Kaliforniya Demokratik Temsilcisi, Zuckerberg'e "CA sızıntısında sizin de kişisel verileriniz var mıydı?" sorusunu yöneltti.

Zuckerberg ise "evet," demekle yetindi ve detaylı bir açıklama yapmadı.

Zuckerberg "thisisyourdigitallife" testini çözmediyse, kişisel bilgileri muhtemelen bu testi yapan bir arkadaşı tarafından sızdırıldı. Yani CA, Zuckerberg'in verilerini Facebook'un açık bıraktığı gizlilik açıkları yoluyla edinmiş olabilir.

Tatmin Etmeyen Cevaplar

Zuckerberg, birkaç hafta önce "yeni Cambridge Analytica'ların olmadığından emin olmak" için "sorumluluk" alacağını ve gelecekteki onarımlar hakkında "saydam" olacaklarını söylemişti. Ancak kongredeki sorgusunda Zuckerberg'in çoğu cevaba saydamlıktan çok uzak cevaplar verdiği gözlendi.

Temsilci Eshoo'nun "iş modelinizi bireylerin gizliliğini koruyacak biçimde değiştirmek istiyor musunuz?" sorusuna Zuckerberg'in verdiği cevap "bu ne demek emin değilim" cevabını verdi.

Kısaca Zuckerberg hataların bazılarını kabul etse de yapılanlar veya yapılmayanlar hakkında Facebook'un suçlanmasını istemiyor.

Okuyucu Yorumları