Mastercard, NFT Sahiplerine Özel Kartını Duyurdu

Mastercard, kullanıcıların sahip olduğu NFT avatarıyla kartlarını kaplayabilecekleri yeni ürününü duyurdu.

Mastercard, NFT Sahiplerine Özel Kartını Duyurdu

Kripto, Blockchain ve NFT alanına oldukça ilgi duyan Mastercard, bu alanda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Yakın zamanda Binance gibi birçok kripto şirketi ile ortaklık imzalayan ödeme devi, bu kez de kullanıcıların NFT’leri ile kartlarını süslüyor. Yeni duyurulan kişiselleştirilebilir kartlar ile Mastercard, kullanıcıların sahip olduğu NFT avatarıyla kartlarını kaplayabilecekleri yeni ürününü duyurdu. Şirket bu ürün geliştirilirken Hi ile iş birliği yaptı.

Mastercard, NFT ve Blockchain sektörü ile yakın ilişkileri olan bir şirket. Bu noktada birçok teknolojik ve yatırım adımları atan ödeme devi, bu kez biraz daha eğlence odaklı bir adım attı. Resmi websitesinde açıklanan detaylara göre, bu kart fiat, stablecoin veya kullanıcının elinde bulundurduğu kripto para birimleri ile harcama yapmasına izin verecek. Ancak bunun yapılabilmesi için ödeme notlarının da Mastercard uyumlu ve kripto kabul ediyor olması gerekiyor.

Konu hakkında konuşan Mastercard Kripto ve Fintech Başkan Yardımcısı Christian Ra şu ifadelere yer verdi:

“Kripto ve NFT’lere olan tüketici ilgisi artmaya devam ederken, onları kullanmak isteyen topluluklar için erişilebilir bir ödeme seçeneği haline getirmeye kararlıyız. Piyasadaki yenilikleri sürdürmeye devam etmek ve bu özelleştirilebilir kartları Mastercard’dan bekleyeceğiniz güvenlik ve güvenlikle birlikte etkinleştirmek için Hi ile birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz ”

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.