Meksika'da sergilenen uzaylı mumyalarının şimdi de canlı ve yumurtalarla dolu olduğu iddia edildi

CT taramalarından sonra, "mumyalanmış uzaylılar" hikayesi daha da ilginç bir hal aldı: Şimdi de uzaylı mumyalarının canlı ve yumurtalarla dolu olduğu iddia ediliyor.

Şimdi de uzaylı mumyalarının canlı ve yumurtalarla dolu olduğu iddia edildi

Peru’nun Cusco kentindeki madenlerde bulunduğu iddia edilen mumyalanmış uzaylıların hikayesi giderek daha da “ilgi çekici” bir hal alıyor.

Geçtiğimiz hafta gazeteci ve UFO araştırmacısı Jaime Maussan’ın Meksika kongresine “uzaylıları” sunarak onların bin yaşında olduklarını iddia etmesiyle insanlar şaşkınlığa uğradı. BBC’nin bildirdiği üzere, şüpheli bir şekilde E.T. filmindeki E.T.’ye benzeyen nesneler, donanmadaki adli tıp doktoru José de Jesús Salce Benítez tarafından CT taraması için gönderildi.

Bilgisayarlı tomografi ve röntgen kullanarak inceleyen doktorlara göre cesetler, “başka parçalara bağlanmamış tek bir iskelete” sahipti ve her biri “tamamen organik bir varlıktı.” Ancak bu, iddiaların en az tuhaf olan kısmı olarak karşımıza çıkıyor.

Infobae’ye göre Maussan’ın bir çalışma arkadaşı olan Benítez, incelemeler sırasında “Karına ulaştık ve yumurtaya benzeyen veya yumurta olabilecek bu parçaları gözlemlediğimizde, bir kez daha ölümden sonra değiştirilmiş olsaydı, bu çalışmalarda görülebilecek bir dizi değişikliğe sahip olacak bir vücutla karşı karşıya kaldık” dedi ve ekledi: “Bu ölüm sonrası özelliklerin hiçbirini bulamadık, bunun canlı, sağlam, biyolojik ve gebelik aşamasında olan bir organizma olduğunu tespit ediyoruz.

Yani bu uzaylı bir zamanlar canlıydı ve yumurtalarla doluydu. Ancak bundan yapılabilecek çıkarımlara baktığımızda, daha önce de benzeri “doktor raporları” ile ortaya çıkan “uzaylı bedenlerinde” olduğu gibi, bunun da bir aldatmaca olup olmadığı ve aslında farklı bir ya da daha fazla hayvanın birleşiminden oluşup oluşmadığı şüphesi öne çıkıyor.

Tahmin edilebileceği gibi, geçtiğimiz hafta kamuoyuna sunulduğundan beri insanlar bu “uzaylılar” hakkında oldukça şüpheciydiler. NASA bilim insanı Dr. David Spergel, en son iddialara yanıt vererek, ikilinin neden veri örneklerini halkın incelemesine sunmadıklarını sordu.

Maussan daha önce de “uzaylıları” kamuoyuna sunmuştu. Özellikle 2015 yılında, yapay kafatası deformasyonuna uğramış bir insan çocuğunun mumyalanmış cesedi olduğu ortaya çıkan bir cesedi göstermişti. 2018’de başka bir "uzaylı grubu" buldu. Bu grup için biraz daha az ürkütücü bir açıklama vardı.

Kamu Bakanlığı Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü araştırmacıları Radio Capital ile yaptıkları görüşmede “(Mumyanın) yapıldığı malzeme olabilecek en güvenli aday bir köpekgildir” dedi ve devam etti: “Bu ne anlama geliyor? Bu uzun kafayı oymak için burnu ve tüm dişleri çıkarmak zorunda kaldılar. Bunun üzerine sahte bir deri uygulandı.

Klasik yalancı çoban hikayesindeki gibi, uzaylı olmayan birçok insanı uzaylı olarak sunan uzaylı avcısının, bu sefer gerçek bir uzaylıyla karşılaşma ihtimali çok zayıf. Ama bağımsız bilim insanları bu mumyayı inceleyip hakemli bir yayında sunup onun bir çocuk ya da köpek olmadığını kanıtlayana kadar şüpheyle yaklaşmakta fayda var.