Mercedes-Benz Vision EQXX, kendi menzil rekorunu kırdı

Mercedes-Benz'in konsept otomobili Vision EQXX, kendi menzil rekorunu, üstelik oldukça ağır şatlarda kırdı...

Mercedes-Benz Vision EQXX, kendi rekorunu kırdı

Elektrikli Mercedes-Benz Vision EQXX konsept otomobil, Nisan ayında Stuttgart, Almanya'dan Cassis, Fransa'ya tek bir şarjla ulaştığında 1.000 kilometre yol kat etmişti. Ve yolun sonunda halen %15 şarjını korumuştu. Şimdiyse Mercedes, EQXX'i daha da uzun bir yolculuğa çıkardı: Onu Stuttgart'tan İngiltere'deki Silverstone yarış pistine sürdü ve toplamda 1.200 kilometre seyahat ederek kendi menzil rekorunu kırdı.

İngiltere'ye yapılan bu yolculuk, mesafenin daha uzun olmasının ötesinde EQXX'in Fransa'ya yaptığı yolculuktan çok daha fazla zorluğa sahipti. Daha önceki rekor, 3 ve 18 derece santigrat arasında değişen ilkbahar havasındayken, Silverstone yolunda sıcaklıklar 30 dereceye kadar ulaşıyordu. Toplamda EQXX, bu saatlerin 8'inde klima çalışırken, 14 saat 30 dakika sürüş gerçekleştirdi.

EQXX Silverstone'a ulaştığında şarjının bir kısmı halen duruyordu ve eski şampiyon Mercedes Formula E sürücüsü Nyck de Vries direksiyona geçerek piste çıktı.

Uzun yolculuğunun ardından EQXX şu anda Goodwood Festival of Speed'de sergileniyor ve burada aynı zamanda ünlü tepede sürüşe çıkacak. EQXX'in birçok teknolojisi, önümüzdeki birkaç yıl içinde Mercedes EV'lerin üretimine girecek ve geliştirme ekibi şimdiden bir sonraki yolculuğunu planlıyor.