Mercedes otomobiller, süper bilgisayara dönüşüyor

Mercedes, Google ve Nvidia ile birlikte çalışarak ürettiği her aracı bir süper bilgisayara çevirmek istiyor.

Mercedes otomobiller, süper bilgisayara dönüşüyor

Mercedes-Benz, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bazılarıyla ortaklıklarını genişleterek Tesla gibi şirketlerle boy ölçüşmek istiyor. Reuters tarafından bildirildiği üzere Google ve Nvidia ile olan ilişkisini derinleştiren şirket, yeni MB.OS işletim sistemi ile otomobillerinde “süper bilgisayar” performansı vaat ediyor.

California, Sunnyvale'deki bir etkinlikte CEO Ola Kaellenius, yeni işletim sistemi MB.OS'nin bu on yılın ortalarında piyasaya sürülmesine atıfta bulunarak, “Bu noktadan sonra her bir Mercedes'in içinde bir süper bilgisayar olacak” dedi ve ekledi: “İhtiyatlı bir yaklaşım izliyoruz çünkü bu aşamada potansiyel hazinenin ne kadar büyük olduğunu kimse bilmiyor.

Kaellenius'un söylediğine göre, sistemin yeni mimarisi üzerine inşa edilen her Mercedes, “aracın kokpiti boyunca uzanan hiper ekranlara ve otonom sürüş için kapsamlı bir sensör setine” sahip olacak. Şirket ayrıca Google ile ortaklığını da genişletiyor ve sürücülerin park halindeyken veya Seviye 3 otonom sürüş sistemini kullanırken YouTube izlemesine imkan tanıyacak.

Ayrıca şirketler, gelecekte potansiyel olarak Google'ın bulut ve yapay zeka teknolojilerini kullanmak için birlikte çalışacaklarını da belirtti. Mercedes, navigasyon konusunda Google ile çalışacakken, otonom sürüş tutkusu için Nvidia ile çalışacağını söylüyor.

Mercedes-Benz, Tesla gibi diğer şirketleri geride bırakarak Amerika Birleşik Devletleri'nde Seviye 3 otonom sürüş sertifikası alan ilk otomobil üreticisi. Nevada eyaletinde alınan otonomluk sertifikası, sürücü her an kontrolü ele almaya hazır olduğu sürece aracın sürüşün tüm yönlerini gerçekleştirmesini sağlıyor.

Mercedes'in söylediğine göre DRIVE PILOT sistemi “uygun otoyol bölümlerinde ve yüksek trafik yoğunluğunun olduğu yerlerde” çalışacak ve “saatte yaklaşık 65 kilometre hıza kadar dinamik sürüş görevini üstlenebilecek.