Mercedes'in yeni EQS modeli, S-Serisi'ne sağlam bir selam çakıyor

Mercedes-Benz, geleneksel S-Serisi tasarımını taşıyan yeni EQS'yi ilk kez gösterdi. Mercedes'in lüks elektriklisi, aynı zamanda oldukça büyük bir batarya ile birlikte gelecek.

Mercedes'in yeni EQS modeli, S-Serisi'ne sağlam bir selam çakıyor

Mercedes-Benz, koyu siyah bir arka planın önünde krom çizgileri ve motor kapağının üzerindeki yıldızı ile duran 2025 EQS elektrikli araç modelinin bir ön izlemesini yayınladı.

Yaklaşmakta olan EQS, sadece bu değişikliklerle bile, otomobil üreticisinin elektrikli olmayan S-Serisi araçlarına daha önceki modelden çok daha fazla benziyor. 2025 EQS, daha geleneksel Benz görünümüne ve koltuklarını daha konforlu hale getiren yükseltmelere ek olarak daha büyük bir bataryayla beraber sunulacak.

Aracın yeni bataryası, eski modelin 108,4 kWh’sine kıyasla daha büyük olan 118 kWh’lik bir kullanılabilir kapasiteye sahip. Elbette, bu kWh artışıyla beraber EV’nin menzili de artıyor. 2025 EQS, otomobil üreticisinin kullanım için daha fazla enerji geri kazanabileceğini söylediği yeni rejeneratif frenleme yazılımını da içereceği için, şirketin önemli sayılabilecek bir menzil artışı duyurması bekleniyor.

Otomobil üreticisi henüz modelin fiyatını ve detaylı özelliklerini açıklamadı. Ancak bu yılın sonlarında ABD bayilerine ulaştığında fiyatların muhtemelen 100.000 doların üzerinde bir seviyeden başlaması bekleniyor.