Mercedes’in yüzde 100 elektrikli SUV'si yeni GLC için ilk tanıtım görüntüleri geldi

Mercedes, yeni nesil elektrikli otomobillerine SUV'lerini de ekliyor. Elektrikli GLC'den ilk tanıtım görüntüleri geldi...

Mercedes’in yüzde 100 elektrikli GLC'si ortaya çıktı

Önümüzdeki yıllarda Mercedes-Benz, araç ürettiği her segmentte elektrikli modellere sahip olmayı planlıyor. Buna tabii ki SUV modelleri de dahil. Ve yine tabii ki, tüm gözler elektrikli bir GLC'ye çevrilmiş durumda.

Mercedes-Benz, GLC-Sınıfı kompakt SUV'nin yeni nesli için kısa bir tanıtım yayınladı. Dışarıdan bakınca çok büyük bir fark yok. Araç, GLC'nin geleneksel SUV şekline sahip ve hatta arka farlar bile o kadar farklı görünmüyor. Ancak, gerçekten önemli olan şey gövdenin altında saklanıyor.

Tanıtıma eşlik eden basın açıklamasında Mercedes-Benz, yeni GLC-Serisi'nin "%100 elektrikli" olacağını duyurdu. GLC-Serisi, yeni C-Serisi ile aynı MRA II platformuna sahip olacağından, ikisinin bazı güç aktarma organlarını paylaşacak olması sürpriz olmamalı.

GLC'nin temel motorunun 2,0 litrelik turboşarjlı, 48 voltluk mini hibrid olacak ve net 255 beygir gücü ve 295 pound-feet tork üretecek. Dokuz ileri otomatik şanzıman standart olacak ve arkadan çekişli ve dört çekişli modeller sunulacak.

Yeni nesil Mercedes-Benz GLC-Serisi, 1 Haziran saat 11'de tanıtılacak. Canlı akış, LinkedIn, Twitter ve YouTube dahil olmak üzere çeşitli platformlarda aynı anda yayınlanacak.