Messi'nin ABD'ye transferi Apple'ı da uçurmaya devam ediyor: Peki, neden?

Lionel Messi'nin ABD'nin Inter Miami'ye transfer olması, sadece takımına yaramadı. Apple da, Messi'nin gelişiyle karına kar katmaya başladı.

Messi'nin ABD'ye transferi, Apple'ı uçurmaya devam ediyor

Lionel Messi, Major League Soccer’a (ABD ve Kanada futbol ligi) hızlı bir giriş yaptı ve bu sırada Apple’ın karını da arttırdı. Kendi neslinin en iyi futbolcusu olarak değerlendirilen ve tüm zamanların en iyileri arasında yer alan Messi’nin birkaç hafta önce takıma katılmasından bu yana Inter Miami maçlarının biletlerinin fiyatı yükseldi. Ayrıca, Apple TV’nin MLS Season Pass abonelikleri, eski Barcelona ve Paris Saint-Germain yıldızının Temmuz ayında ABD’de maçlara çıkmaya başlamasından bu yana iki kattan fazla arttı.

En azından Inter Miami’nin sahiplerinden biri olan Jorge Mas durumun böyle olduğunu iddia ediyor. Mas, “Apple TV’de MLS Season Pass’te İspanyolca izlenme oranı Messi maçlarında yüzde 50’yi aştı ve artmaya devam ediyor” diyerek oyuncunun İspanyolca konuşan topluluklardaki popülaritesinin altını çizdi. Apple CEO’su Tim Cook, Mas’ın yorumlarını repost ederek iddialarının gerçek olduğuna işaret etti.

Apple, hizmetin kaç abonesi olduğunu açıklamadı. Ancak Temmuz ayındaki raporlar sayının Messi gelmeden önce 1 milyona yaklaştığını gösteriyordu. Yeni sayılar ne olursa olsun, Apple’ın, Messi'nin MLS Season Pass üzerindeki etkisinden açıkça memnun olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Cook, geçen hafta bir Apple kazanç görüşmesinde “MLS ile ortaklığın gidişatından daha mutlu olamazdık” dedi ve devam etti: “Açıkça ilk günlerde, ancak aboneler açısından beklentilerimizi geçiyoruz ve Messi’nin Inter Miami’ye gitmesi bize bu konuda biraz yardımcı oldu. Bu yüzden bu konuda çok heyecanlıyız.

Sezonun ikinci yarısında abonelik fiyatını 99 dolardan 49 dolara düşüren Apple’ın, MLS yayın hakları için yılda 250 milyon dolar ödediği söyleniyor. Messi’nin Inter Miami sözleşmesinin bir parçası olarak yeni MLS Season Pass abonelerinden elde edilen gelirden pay aldığı da söyleniyor.

Messi, Miami’de hızlı bir başlangıç yaptı. Miami’nin kazandığı dört maçta yedi gol attı ve üç asist yaptı. Takıma katılmadan önce Miami, 11 maçlık galibiyetsiz bir seriye sahipti.

36 yaşındaki Messi, çoğu futbolcunun kariyerini sonlandırdığı bir yaşta hala gücünü koruyor. Geçtiğimiz Aralık ayında Arjantin’i oyundaki en büyük ödül olan Dünya Kupası’na taşıdı ve ABD'ye taşınmadan önce PSG’nin arka arkaya Fransa lig şampiyonluklarını kazanmasına yardımcı oldu. Sonuç olarak Messi, futboldaki tartışmasız en prestijli bireysel ödül olan Ballon d'Or için en büyük favori ve sekizinci kez alacağı ödülle rekorunu büyütmesi bekleniyor.