Facebook'un önemli kolu artık yok: Meta, ekibi dağıtmaya karar verdi

Meta, Facebook ürünlerinde “topluma olası zararları” keşfetmekten sorumlu ekibi feshettiğini duyurdu.

Facebook'un önemli kolu artık yok

Facebook ürünlerinin neden olduğu “topluma olası zararlarını” ele almayı amaçlayan bir grup olan Meta'nın “Sorumlu İnovasyon Ekibi” artık yok. Ekip üyelerinin çoğu Meta’da çalışmaya devam edecek olsa da, bu grup artık çalışmayacak ve fesih ediliyor.

Facebook Başkan Yardımcısı Margaret Stewart tarafından yazılan 2021 blog gönderisine göre, Sorumlu İnovasyon ekibi ilk olarak birkaç yıl önce kuruldu. Ekip, mühendislerin yanı sıra medeni haklar ve etik konularında geçmişe sahip kişilerden oluşuyordu ve şirketin ürün ekiplerine “geniş bir toplumsal meseleler ve ikilemler yelpazesindeki olası zararlar” konusunda tavsiyelerde bulundu. Ancak ekibin yöneticisi Zvika Krieger, bu yılın başlarında şirketten ayrıldı.

Sorumlu İnovasyon Ekibi Meta’nın dağıttığı tek ekip de değil. Bu yazın başlarında Meta, Sorumlu Yapay Zeka grubunu Sosyal Etki ekibine dahil etti ve tüm yapay zeka ekibini yeniden organize etti. Meta ayrıca Reality Labs bölümündeki bazı projeleri iptal etti ve olası işten çıkarma söylentileri duyulurken, işe alımını yavaşlattı. Bunun nedeninin maliyetleri düşürmek olduğu düşünülüyor zira şirketin gelirleri tarihinde ilk defa azalmaya başladı.