Meta, artık ABD'nin en büyük 20 şirketinden biri değil!

Facebook’un çatı şirketi Meta’nın hisseleri yüzde 23 düştü. Böylece şirket, en büyük 20 Amerikan şirketi listesindeki yerini de kaybetti ve artık ilk 20'nin içinde değil.

Meta, en büyük 20 şirket listesinde artık yok

Meta, artık en büyük 20 Amerikan şirketi listesinde yok. Bunun nedeni firmanın hisselerinin yüzde 23 düşüş göstermesi. Geçen yaz şirketin değeri bir trilyon dolara yükselmişti, ama o zamandan beri piyasa değeri düşerek 269,07 milyar dolara geriledi. Meta 2016’dan beri ilk defa bu kadar düşük seviyede seyrediyor.

Meta hisselerinde son düşüş, ikinci çeyrek rakamlarının açıklanmasından sonra geldi. Bazı yatırımcılar, Meta’nın “gücünü yeniden kazanması” gerektiğini söylüyor. Bunlardan biri olan Altimetre Capital’in patronu Brad Gerstner, şirketin metaverse üzerine yaptığı harcamaları kısmasını ve yatırımcıların güvenini kazanmak için personel sayısını %20 düşürmesini istiyor. Bu iki hareketle firmanın nakit akışının ikiye katlanacağını iddia ediyor.

Meta’nın patronu Mark Zuckerberg ise, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Makroekonomik sorunlar var, çok fazla rekabet var, özellikle Apple'dan gelen reklam zorlukları var ve bir de uzun vadeli masraflar üstlendiğimiz bazı şeyler var. Bunların zamanla daha fazla getiri sağlayacaklarına inanıyoruz. Sabrınızı takdir ediyorum ve sabırlı olup bize yatırım yapanların ödüllendirileceğini düşünüyorum.