Meta, WhatsApp'a bir sürpriz özellik daha ekliyor

Whatsapp, grup mesajlarında etkinlik planlamaya ve düzenlemeye yarayan yeni bir özelliği daha resmi olarak duyurdu.

Meta, WhatsApp'a bir sürpriz özellik daha ekliyor

WhatsApp, uygulamaya gelecek yeni özellikleri duyurmaya devam ediyor. İlk olarak WhatsApp Toplulukları gruplarına sunulacak yeni özellik, grup mesajlarında etkinlik planlamak ve düzenlemek için yeni bir yol ekleyerek, okullar ve mahalleler gibi arkadaşların ve kuruluşların sanal ve yüz yüze toplantılar düzenlemesini kolaylaştıracak. Bu haliyle uygulama, Meta'nın sahip olduğu sohbet uygulaması Teams ve Slack'e daha çok benzeyecek.

Yeni Etkinlikler özelliği, e-posta yoluyla davetiye gönderen çeşitli e-davetiye hizmetlerine benzer şekilde, bir grubun üyelerinin doğum günü partileri, iş toplantıları ve daha fazlasını ayarlamasına olanak tanıyor. Yeni WhatsApp etkinlikleri bir grubun bilgi sayfasına sabitlenebiliyor ve etkinliğe kimin katılıp katılmayacağı görülebiliyor.

WhatsApp ayrıca, üyelerin yöneticiye yorum ve geri bildirim yollayabilmesi için Duyuru Gruplarına yanıt verme özelliği de ekliyor. Aynı zamanda, yanıtların gruplandırılması ve küçültülmesi sayesinde başkalarının söylediği şeyleri görebilmek ve sessize alabilmek de mümkün olacak.

Etkinlikler özelliği önce WhatsApp Toplulukları içindeki gruplarda, ardından da önümüzdeki aylarda tüm gruplarda kullanıma sunulacak.