Meta'dan CEO'su Zuckerberg hakkında şok açıklama: "Tehlikeli yaşıyor, ölebilir"

Meta, CEO'su Mark Zuckerberg'in aksiyon sevdasının tehlikeli olabileceğini ve bu sevdası nedeniyle bir gün ölebileceğini söyleyerek tüm yatırımcılarını şaşırttı.

Meta'dan CEO'su Zuckerberg hakkında şok açıklama: "Tehlikeli yaşıyor, ölebilir"

Meta CEO’su Mark Zuckerberg yumuşak huylu biri gibi görünebilir. Konuşma biçimi, genel olarak gülümser ifadesi ve kibarlığı, yaptığı konuşmalarda en öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Ancak bunların tümünün altında farklı biri yer alıyor ve Mark Zuckerberg hayatı sınırlarda yaşıyor. Hatta Meta, son yıllık raporunda CEO’sunun tehlikeli yaşam tarzı nedeniyle ölebileceğini bile söyledi.

Meta, kısa bir süre önce 10-K’de “Bay Zuckerberg ve yönetimin diğer bazı üyeleri, dövüş sporları, ekstrem sporlar ve eğlence amaçlı havacılık gibi ciddi yaralanma ve ölüm riski taşıyan çeşitli yüksek riskli faaliyetlere katılıyorlar” dedi ve ekledi: “Bay Zuckerberg herhangi bir nedenle ulaşılamaz hale gelirse, operasyonlarımız üzerinde önemli bir olumsuz etki olabilir.”

Şirket muhtemelen Zuckerberg’in UFC orta sıklet şampiyonu Israel Adesanya ve podcast sunucusu Lex Fridman ile antrenman yaptığı Brezilya jiu-jitsu tutkusuna gönderme yapıyor. Karma dövüş sanatları karşılaşmaları sebebiyle ölen insanlar inanılmaz derecede nadir ve bu spordan dolayı kaydedilen ölümlerin sayısı 20’den az. Ama Meta, Zuck’la birlikte ringe çıkan herkese açık bir “CEO’muz bu kafeste ölmeye hazır” mesajı veriyor. Adesanya, Meta CEO’sunun dövüş stili hakkında “Çok sert vuruyor ve çok ciddi” diyor.

Meta’nın, Zuckerberg’in “herhangi bir nedenle ulaşılamaz olabileceği” yönündeki uyarısından kısa bir süre sonra, şirket hisseleri Cuma günü tavan yaptı. Bloomberg’in bildirdiğine göre şirket, piyasa değerine tek bir günde 200 milyar dolar ekledi ve bu, herhangi bir şirket için tek günlük en büyük değer artışı olarak dikkat çekiyor.