Meta'nın Threads'i, Threads adlı başka bir uygulamayı App Store listelerinin tepelerine taşıdı

Instagram'ın yeni uygulaması Threads'in ekmeğini başka uygulamalar da yiyor gibi görünüyor. Aynı adı taşıyan Slack alternatifi uygulama, iOS'ta bir anda en çok indirilenler arasına girdi.

Meta'nın Threads'i, yanlış uygulamayı App Store'un zirvelerine taşıdı

Instagram'ın Threads uygulamasının piyasaya sürülmesi, aynı adı taşıyan bir başka uygulama için de bir dönüm noktasına dönüştü. Data.ai'nin paylaştığı bir tahmine göre, 2019'dan beri piyasada olan bir Slack alternatifi olan ve Instagram'ın yeni hizmeti ile aynı adı taşıyan Threads uygulaması, 6 Temmuz ile 12 Temmuz arasında iOS'ta 880.000'den fazla kez indirildi. Bu dönemden önce çok az indirilen Threads, bahsi geçen tarihler arasında dünya genelinde en çok indirilen 52. App Store uygulaması oldu. Aralarında Almanya, İspanya ve İtalya'nın da bulunduğu bir avuç Avrupa Birliği ülkesinde ilk 10'a girmeyi bile başardı. Bunun Instagram'ın Threads'inin AB'de mevcut olmaması ve Meta'nın o zamandan beri VPN aracılığıyla hizmete erişmeye çalışan kişileri engellemeye başlamasıyla bir ilgisi olabilir.

Buna ek olarak, Threads.com'un sahibi olması nedeniyle Threads (Slack alternatifi) web sitesine gelen trafikte önemli bir artış yaşadı. Aslında, şirket o zamandan beri ana sayfasına "Instagram ile ilişkili olmadığını" beyan eden bir rozet ekledi. Twitter'da da benzer bir açıklama var. "Meta ile hiçbir bağlantımız yok. Ama buralarda takılabilirsiniz!" diyor şirketin profilinde...

Elbette Meta ve Threads aynı markayı kullanan ilk şirketler değil. Aralarında; güneş enerjili elektrikli araç girişimi, bir çevrimiçi kurs platformu ve iki ayrı fintech firmasının da bulunduğu Lightyear adında birkaç şirket var. Yine de, işyeri sohbet uygulaması Threads'in eski bir Facebook ürün yöneticisi olan Rousseau Kazi tarafından kurulduğunu düşündüğünüzde bu komik bir tesadüf. Meta da daha önce kafa karıştırıcı bir şekilde Threads adını taşıyan bir yardımcı Instagram uygulaması kullanıyordu.