Meta'nın yeni yapay zeka görüntü oluşturucusu hazır

Yapay zeka görüntü oluşturucularına bir yenisi daha eklendi. Meta, DALL-E ve Stable Diffusion'a rakip olacak kendi aracını ücretsiz olarak kullanıma sundu.

Meta'nın yeni yapay zeka görüntü oluşturucusu hazır

Yapay zeka'nın hızlı gelişimiyle birlikte, tüm alanlarda belirli yapay zeka araçları görmeye başladık. Özellikle de görsel sanat tarafında kullanabilecek tonlarca araç var. OpenAI'nin DALL-E'sinden Bing Image Creator'a veya Stable Diffusion'a kadar, ödeme yapmak isteseniz de istemeseniz de yapay zeka sanatına erişmek çok kolay. Bu yüzden başka bir teknoloji şirketinin daha yapay zeka görsel oluşturucu alanına girdiğini duymak o kadar şaşırtıcı olmayabilir. Meta'nın da bu oyuna dahil olması elimizdeki seçenekleri güçlendiriyor.

Meta, Messenger, Instagram ve WhatsApp'taki ilk yapay zeka görüntü oluşturma özelliklerinin ardından bu hafta ücretsiz bir yapay zeka görüntü oluşturucuyu (Imagine with Meta AI) kullanıma sundu. Meta'nın yapay zeka görsel oluşturucu sitesini açtığınızda, şirketin kendi ürettiği bir dizi yapay zeka görseliyle karşılaşıyorsunuz: Okyanusta oturan bir köpek, bir astronot kedi veya şık bir takım elbise giyen bir kaplan. Sitede sizi Meta AI'nin oluşturması için bir görüntü oluşturmaya davet eden bir metin alanı var, ancak bir hesabınız olması gerekiyor.

Üye olduktan sonra, her şey diğer görsel oluşturucularla aynı ilerliyor; isteminizi giriyorsunuz, Oluştur'a basıyorsunuz ve geri kalan her şeyi yapay zeka hallediyor. Meta AI birkaç saniye içinde karşınıza beş farklı seçenek çıkarıyor. Ancak testlerimizde botun ürettiği görseller pek de etkileyici değildi; çoğu kötü Potoshop'lar gibi görünüyordu.

Öte yandan oluşturucu, klavyeler konusunda gerçekten zorlanıyor. Üretmesini istediğimiz tüm dizüstü bilgisayarlar, tuşlara bakıldığında yangında erimiş gibi görünüyor.

Bu görüntülerin kötü kalitesinin eğitim kümesiyle bir ilgisi olabilir. Zira Meta, yapay zekayı eğitmek için Facebook ve Instagram kullanıcılarının herkese açık görüntülerini kullandı. Bazı raporlara göre 1,1 milyardan fazla görüntü olduğu söyleniyor. Bu hesaplardan herhangi birinde herkese açık resimleriniz varsa, yapay zekanın sizden de nasıl "sanat" yapılacağını öğrenmiş olma ihtimali yüksek.

En azından Meta, yapay zeka kullanılarak üretildiklerini açıkça belirtmek amacıyla bu görüntülerin üzerine bir filigran ekliyor.