Microsoft, 40 yılın ardından önemli bir dönemin kapandığını resmi olarak duyurdu

Microsoft, ilk örneğini yaklaşık 40 yıl önce piyasaya sürdüğü bu cihazları için bir dönemin kapandığını resmi olarak duyurdu.

Microsoft için bir dönem daha kapandı

Microsoft, bir dönemin gerçek anlamda sona erdiğini duyurdu. Şirket, bundan sonraki dönemde Microsoft markalı herhangi bir fare, klavye ya da web kamerası üretmeyeceğini ya da satmayacağını açıkladı. Şirket bunun yerine geliştireceği yeni ürünlere Surface logosunu basacak.

Şirketin bu duyuruyu yaptığı gün ise ironik. Microsoft, bu duyuruyu ilk Microsoft farenin satışa çıktığı günden 40 yıl sonra yaptı. Şirket, 2 Mayıs 1983'te hemen aşağıda göreceğiniz ilk faresini satışa çıkarmıştı.

1982’de Mouse Systems, IBM ve Logitech gibi diğer şirketler de IBM tabanlı kişisel bilgisayarlar için fare ürünlerini piyasaya sürmüşlerdi. Microsoft bu küçük ama büyüyen pazara da girmek istediğine karar verdi ve Microsoft’un Donanım bölümü 1982'de, şirketin 1980'de Apple II için Z80 SoftCard eklenti kartını satmaya başlamasından bir süre sonra kuruldu.

Ve bu fare 2 Mayıs 1983'te ilk kez piyasaya sürüldüğünde tam 195 dolara satışa çıkmıştı. Bu fiyat etiketi o zamanlar bir bilgisayar aksesuarı için çok yüksek bir meblağ olurken, şu anki dönemle kıyaslarsak, bu fiyata Logitech veya Razer'dan çok şık bir kablosuz oyun faresi alabilirsiniz.

Evet, bir dönem böylece sona erdi. Bundan sonra Microsoft’un üreteceği aksesuarlar Surface markası altında piyasaya çıkacak.