Copilot, Xbox ve PC oyunlarında oyunculara rehberlik etmeye başlıyor

Copilot+ PC'ler ile yapay zeka çağında yeni bir sayfa daha açan Microsoft, şimdi de yapay zekası Copilot'u oyuncuların hizmetine sunuyor.

Copilot, Xbox ve PC oyunlarında oyunculara rehberlik etmeye başlıyor

Microsoft, Copilot’un Xbox ve PC oyunlarında oyunculara yardımcı olmak için tasarlanmış bir oyun özelliğini tanıttı.

Microsoft’un X hesabında paylaştığına göre Copilot, oyun içerisinde takılan veya bilgiye ihtiyaç duyan oyunculara doğal dil konuşmaları aracılığıyla yardımcı olabiliyor. Yapılan bir gösterimde, bir Minecraft oyunu sırasında CoPilot kullanıldı. Bir oyuncu Copilot’a nasıl kılıç yapılacağını sordu ve Copilot süreci açıklayarak oyuncuyu gerekli kaynaklara yönlendirdi.

Copilot, oyunlarda nasıl ilerleyeceğini bilmediğinde hayal kırıklığına uğrayan oyuncular için oldukça kullanışlı olabilir. Bu sayede oyuncular, internet üzerinde işlerine yarayacak bir rehber aramak yerine, oyun içinde Copilot ile hızlı bir konuşma yaparak oyunlarına devam edebilir.

Ancak, yapay zeka destekli sohbet botlarının en çok eleştirilen davranışlarından biri yanlış bilgiler verebilmeleri veya “halüsinasyon” olarak tanımlanan duruma sebep olabilmeleri. Bu, yapay zekanın bir soruya güvenle bir cevap vermesine rağmen sunulan bilgilerin gerçekte yanlış olması anlamına gelir. Başka bir deyişle Copilot, oyunlarda yardımcı olmaya çalışırken oyuncuyu yanıltabilir ve daha fazla soruna sebep olabilir.