Microsoft, yaşadığı büyük GPU sorununu itiraf etti ve bir de söz verdi

Microsoft, Bing Chat sohbet robotunu neden yavaş çalıştığını açıkladı ve bir de söz verdi: Daha fazla GPU, sorunu çözecek.

Microsoft, yaşadığı büyük GPU sorununu itiraf etti

Microsoft, artık herkesin Bing Chat sohbet botunu bekleme listesi olmadan denemesine izin veriyor. Doğal olarak bu, birçok insanın şu anda hizmeti ilk kez denediği ve kullandığı anlamına geliyor. Ancak çok sayıda Bing Chat kullanıcısı da, yanıtların yavaşladığından şikayet ediyor.

Daha hızlı yanıt süreleri görmek istediğini belirten bir kullanıcı, Twitter mesajında “bazen çok uzun süre beklemek zorunda kalıyorum, bu çok saçma” dedi. Microsoft’un Reklamcılık ve Web Hizmetleri başkanı Mikhail Parakhin ise, “kullanım artmaya devam ediyor, GPU'ları yeterince hızlı eklemiyoruz” diyerek bu sorunu kabul ediyor ve mevcut durumun düzeltileceğinin sözünü veriyor.

Bu hizmetler, veri sunucularında giderek daha özel GPU’lara ihtiyaç duyulmasına sebep oluyor ve şu anda, üretken yapay zekanın genel kullanıma sunulması için en büyük engellerden birinin bu gereklilik olduğu belirtiliyor. NVIDIA, şu anda bu çiplerin en büyük üretici olarak öne çıkıyor. Ancak doğrulanmamış raporlar, AMD ve Microsoft’un NVIDIA kullanımına olan bağımlılığın bir kısmını ortadan kaldırabilecek yeni yapay zeka çipleri geliştirmek için iş birliği yaptığını iddia ediyor.

Ayrıca Parakhin, bu hafta sonu diğer Twitter kullanıcılarından gelen bazı Bing Chat sorularını yanıtlamak için de zaman ayırdı. Bir kullanıcıya, uzun zamandır beklenen Bing sohbet geçmişi özelliğinin günler içinde sunulacağını söyledi. Başka bir kullanıcıya da Bing Image Creator’da daha fazla en boy oranının görüşüldüğünü ancak bunun “hemen gerçekleşmeyebileceğini” söyledi.

Bir diğer kullanıcıya ise Bing Chat’in gelecekte Code Interpreter’ı desteklemesini umduğunu söyledi, ancak “Güvenli bir şekilde yapılması gerekiyor - önemsiz bir görev değil” dedi.