Microsoft, tarayıcısı Edge'e yeni bir kenar çubuğu getiriyor

Microsoft, hem arama motoru Bing'i ön plana çıkartmak, hem de tarayıcı veya sekmeden ayrılmadan pek çok işi yapmanızı sağlayacak yeni bir kenar çubuğunu Edge'e eklemeye hazırlanıyor.

Microsoft'tan Edge'e yeni bir kenar çubuğu özelliği

Son zamanlarda Bing'i kullanmamış, hatta Bing'le hayatınız boyunca bir işiniz olmamış olabilir. Ama Microsoft Edge'e yapılacak bir güncelleme, yazılım devinin arama motorunu yepyeni bir Kenar Çubuğu menüsünde öne çıkarması ile kendinizi bir anda bu arama motoruna yönelirken bulmanızı sağlayabilir.

Windows Latest’ın bildirdiğine göre, Edge'in yeni Kenar Çubuğu menüsü, tarayıcının Canary kanalında kullanıcılara sunulmaya başlandı ve Bing'i öne çıkarmasının yanı sıra, tarayıcıdan ayrılmadan hesap makinesi kullanmanıza, Outlook'ta e-postaları okumanıza, MSN tarayıcı oyunlarına göz atmanıza ve daha pek çok şeye izin veriyor.

Edge'in Kenar Çubuğu menüsünde e-posta gönderebilir, hesap makinesi kullanabilir, çeşitli birimleri dönüştürebilir ve hatta internet hızınızı test edebilirsiniz. Aynı durum, Word, Excel ve PowerPoint gibi Microsoft Office uygulamaları için de geçerli.

Benzer şekilde çalıştığı için, Edge'in yeni Kenar Çubuğu menüsü Vivaldi kullanıcıları için tanıdık gelebilir. Her ikisi de hızlı bir iş yapmanız gerektiğinde ancak yeni bir sekme veya ayrı bir pencere açmak istemediğinizde işe yarayan özellikler.

Microsoft, Edge'in Kenar Çubuğu menüsündeki diğer tüm yeni özelliklerin yanı sıra, iş akışınızı kesintiye uğratmadan bağlamsal eylemler gerçekleştirebilmeniz için favori sitelerinizi eklemenize olanak tanıyan başka bir seçenek de bulunuyor.

Kenar Çubuğu henüz genel kullanıma sunulmadığından sitelerin büyük bir kısmı daha küçük ekran alanında çalışacak şekilde optimize edilmiş değil. Muhtemelen daha fazla Edge kullanıcısının bu özelliği kullanmaya başlaması ile daha fazla sitenin optimize edileceği tahmin edilebilir.

Edge'in Kenar Çubuğunu kullanmak istemiyorsanız, Ctrl+Shift+/ klavye kısayolunu kullanarak devre dışı bırakabilirsiniz. Kenar Çubuğunu etkinleştirmek için de aynı klavye kısayolunu kullanabilirsiniz.

Edge'in Kenar Çubuğunu denemek istiyorsanız, Edge Canary sürümünü kullanıyor olmanız gerekli ve tarayıcının menüsünde yeni özelliği kullanmanıza imkan tanıyan yeni bir 'Kenar Çubuğu' seçeneği bulabilirsiniz.