Microsoft, efsanevi ataşı Clippy'yi şimdi de Halo Infinite'e getirdi

Microsoft, Halo Infinite'in 2. sezonunda eski bir dostu oyuna ekledi. Efsanevi ataş Clippy, artık Halo Infinite'te de var!

Clippy efsanesi, şimdi de Halo Infinite'e geldi

Halo Infinite’in 2. Sezonu başladı ve beraberinde teknoloji endüstrisini ikiye bölen maskotlardan birini de getirdi. Microsoft Office'in animasyon asistanı Clippy, isteğe bağlı bir kozmetik ürün olarak oyuna katıldı.

Xbox ürün müdürü James Shields tarafından paylaşıldığı üzere, efsanevi ataş Halo Infinite’e bir isim plakası olarak eklendi ve artık büyük gözleri olan bu ataşı başkalarına gösterebilirsiniz. Ayrıca silahlarınıza asabileceğiniz bir silah tılsımı olarak da kendisiyle karşılaşabilirsiniz.

Yine de kozmetiklerin alıştığımız sürümüne göre biraz durağan olduğunu söyleyebiliriz. Clippy, Microsoft Office'te yalnızca bir simge değildi, aynı zamanda düzenli olarak iyi niyetli (ancak çoğunlukla gereksiz) önerilerle işinizin arasına giriyor, ekranınızda zıplıyor ve ona sorular sorduğunuzda garip şekillere dönüşerek tamamen hareketli bir etkileşim sağlıyordu. Hatta ona sağ tıklayarak kendiliğinden bir bisiklete dönüşmesini, kağıttan bir uçak fırlatmasını veya bir çift kulaklık takmasını bile izleyebiliyordunuz.

Halo Infinite'te benzer hareket yeteneğine sahip bir Clippy'yi görmek biraz fazla olabilir, ancak böyle bir yeteneğin rahatsız edici olacağı kadar etkileyici olacağı da kesin.

Clippy, bazı insanlarda yoğun bir nostalji hissi uyandırıyor ve geçtiğimiz yıl Microsoft 365'e de gelmişti. Bir tweet'te Microsoft, 20.000'den fazla beğeni alması durumunda ataş emojisini Clippy'nin bir görüntüsü ile değiştireceğini söyledi. Tweet hızla gerekli oyu aldı ve teknoloji devi sözünü yerine getirdi. Artık Clippy, konuşma yeteneği olmasa da bir emoji olarak da varlığını koruyor.