Microsoft, Edge ve Bing'i kullanmanız için coin dağıtmaya da başladı

Microsoft’un genç kullanıcıları ve çocukları Chrome tarayıcısından ve Google'dan uzaklaştırmak için Minecraft oyun parası ile yepyeni bir hamle yaptığı ortaya çıktı.

Microsoft, Edge'i kullanmanız için para veriyor

Microsoft, Edge web tarayıcısı ve Bing arama motoru gibi ürünleri her fırsatta gözümüze sokmasıyla biliniyor. Ancak bu durumun ne kadar ileri gidebileceğini pek çoğumuz doğru tahmin edemiyoruz.

Örneğin yazılım devinin, hizmetlerini kullanmaları için bazı kullanıcılara ödeme yapmaktan mutluluk duyduğunu muhtemelen bilmiyorsunuz. Microsoft'un, Minecraft kullanıcılarına Edge’e geçiş için oyun parası verdiği ortaya çıktı. Buradan da, şirketin gözünü daha genç bir kitleye dikmiş olduğunu anlayabiliyoruz.

Edge veya Bing'i kullanarak Microsoft’tan para kazanmak yeni bir şey de değil. Microsoft Rewards birkaç yıldır sunuluyor ve ürünleri uzun süre kullanan kullanıcıları puanlarla ödüllendiriyor. Puanlar Xbox hediye kartları, Game Pass Ultimate ve hatta Roblox'un “Robux”u gibi gibi diğer oyun içi para birimleriyle değiş tokuş edilebildiğinden, Microsoft zamanında Windows 10 ve Windows 11 kullanıcı tabanını artırmak için bu yönteme başvurmuştu. Microsoft Minecraft ödüllerini de bir süredir veriyor.

Reddit kullanıcısı u/TrueTech0, Microsoft’un Rewards programına katılıp Bing arama motoru ve Edge web tarayıcısını beş gün boyunca kullanan kullanıcıların 330 Minecraft parası ile ödüllendirileceğini duyuran bir gönderiyi paylaştı. Bu oyun paraları ile Minecraft Marketplace’de özel içerikler satın alabiliyorsunuz, ancak bu özellikler sadece oyunun Bedrock sürümünde geçerli oluyor.