Microsoft, çocukları düşündü ve tarayıcıları engelledi!

Microsoft, rakip tarayıcıları engellemeye başladı! Ama bu engelleme, Microsoft'a göre sadece "iyilik" için...

Microsoft, tarayıcıları engelledi!

Microsoft, güncellediği aile filtreleriyle rakip web tarayıcılarının bazılarını engellemeye başladı. Bunun nedeni, firmaya göre web tarayıcılarının güncellemelerinin Windows 10 aile ayarlarını bozabilmesi.

Microsoft'un bu hamlesi, Firefox, Chrome gibi web tarayıcılarının engellenmiş sitelere ulaşmasını sonlandırmayı amaçlıyor. Firma, bu hamleyi "çocukları daha güvende tutmak" için yaptığını söylüyor. Hangi tarayıcıların engellendiği ise tam olarak açıklanmıyor. Engelin aşılmaz olmadığını söyleyelim; ebeveynler dilerlerse engeli Windows Aile ayarları içerisinden kaldırabiliyor, istedikleri web tarayıcısını beyaz listeye ekleyebiliyorlar.

Güncellemeyle birlikte Microsoft, geçtiğimiz aylarda bulunan ve tartışılan "filtreyi aşma yöntemlerinin" tümünü birden işe yaramaz hale getirdi. Bazı kullanıcıların ise Microsoft'un bu engelinin Edge web tarayıcısını yaymayı amaçladığını düşüneceği kesin. Firma geçen ay Edge kullananlara kahve bile ısmarlamıştı. Ancak kahvelere rağmen Google Chrome, NetMarketShare'in verilerine göre yüzde 51,04'lük liderliğini koruyor ve Edge, yüzde 3,91 pazar payıyla ile henüz oldukça gerilerde.

Okuyucu Yorumları