Microsoft, Copilot için ücretli bir abonelik seçeneği getiriyor

Microsoft'un yapay zeka uygulaması Copilot'tan daha fazlasını almak isteyenler için cüzdanları açma zamanı: Ücretli abonelik gerektiren Copilot Pro geliyor.

Microsoft, Copilot için ücretli bir abonelik seçeneği getiriyor

Android ve iOS için kısa bir süre önce sessiz sedasız ortaya çıkan Copilot uygulamalarından sonra, sırada ücretli bir Copilot aboneliği ver gibi görünüyor.

Microsoft, iOS ve Android için yeni Copilot uygulamalarının müşterilere hareket halindeyken Copilot’un gücüne erişim sağladığını söylüyor. Microsoft hesabınızla oturum açabilir ve sohbetlerinizi cihazlar arasında senkronize edebilir, daha önce başlattığınız konuşmalara devam edebilir ve Copilot’un “sihirli yeteneklerinin” çoğunu daha küçük bir ekranda kullanabilirsiniz.

Microsoft, özel Copilot uygulamalarına ek olarak, Microsoft hesabı olan kişiler için Copilot erişimine sahip güncellenmiş bir Microsoft 365 uygulamasını da yakın gelecekte piyasaya sürecek. Bu uygulama, uygulamadan çıkmadan Copilot ile etkileşim kurmanıza ve konuşmalarınızın içeriğini Word veya PDF belgelerine aktarmanıza imkan tanıyacak.

Ancak, doğrudan Word üzerinde belge taslağı hazırlamak veya Outlook’ta e-postaları özetlemek için Copilot’u kullanmak istiyorsanız, bu özellikler aylık 20 ABD doları fiyata sahip bir abonelik olan Copilot Pro’nun bir parçası olarak sunulacak. Başka bir deyişle Copilot'un ücretli abonelik gerektiren gelişmiş bir sürümü de olacak.

Copilot ile ilgili diğer duyurular arasında ticari kullanıcılara yönelik güncellemeler, belirli konulara odaklanan Copilot GPT’ler ve basit bir dizi komut kullanarak kendi Copilot GPT’nizi oluşturma imkanı yer alıyor.

İlginç bir şekilde Copilot, kısa bir süre önce yeni “AI Tarayıcı” adını alan Microsoft Edge tarayıcısı aracılığıyla da mobil cihazlarda kullanılabiliyor.