Microsoft'un Copilot'u, Android'den sonra iOS'a da geldi

iOS cihazlarda Copilot'a erişmek için artık Bing mobil uygulamasına ihtiyacınız yok. Microsoft, Android uygulamasından birkaç gün sonra iOS uygulamasını da kullanıma sundu.

Microsoft'un Copilot'u iPhone'lara da geldi

Microsoft, Copilot uygulamasını Android'de kullanıma sunduktan birkaç gün sonra, iOS uygulamasını da resmi olarak App Store'da ücretsiz olarak kullanıma sundu.

Yapay zeka destekli asistan istediğiniz her şeyi sormanıza, hızlı bir şekilde e-posta taslakları oluşturmanıza, hikayeler ya da senaryolar yazmanıza, karmaşık metinleri özetlemenize ve çok daha fazlasına olanak tanıyor. Copilot'un en iyi özelliği muhtemelen OpenAI'nin en yeni GPT-4'ü üzerinde çalışması ve normalde ücretli olan büyük dil modeline (LLM) ücretsiz erişim sağlaması.

iOS uygulaması aynı zamanda doğrudan mobil cihazınızda yapay zeka sanat eserleri oluşturan bir görüntü oluşturucu olarak da kullanılabiliyor. Bunun için Copilot uygulaması OpenAI'nin DALL-E 3'ünü kullanıyor.

Microsoft, "GPT-4'ün gücünü DALL-E 3'ün yaratıcı yetenekleriyle birleştiren Copilot, yalnızca tasarım iş akışınızı geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda yaratıcılığınızı ilham verici yeni zirvelere taşıyabiliyor" diyor.

Ancak mobil ortamı tercih etmiyorsanız, bağımsız Copilot web hizmetini istediğiniz zaman bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarda, hatta Edge tarayıcısının dışında da kullanabiliyorsunuz.

Genel olarak Microsoft, Copilot'un daha geniş kapsamlı olarak kullanılabilmesi ve ürün portföyünde daha fazla kullanım alanı bulması için çalışmalarını sürdürüyor. Sadece geçtiğimiz iki hafta içinde şirket, geliştiricilere sorun giderme konusunda yardımcı olmak için Edge'deki Dev Tools'a Copilot'u ekledi, Microsoft 365 yol haritasındaki seçeneklerini genişletti, bağımsız bir Android uygulaması başlattı ve Copilot Chat'i genel olarak GitHub'da kullanılabilir hale getirdi.

Copilot'un şirket için en önemli önceliklerden biri olduğuna şüphe yok, zira şirket temsilcileri Copilot'un önemini Windows'taki Başlat düğmesiyle bile kıyasladı.