Microsoft, Copilot'u Windows 10'a getirecek mi, getirmeyecek mi?

Microsoft, Windows 11 kullanıcıları için sunduğu yapay zeka temelli Copilot'u Windows 10'a da getirecek mi? Bugüne kadar asla net bir cevap bulamayan bu soru, bu kez cevabını buldu.

Microsoft, Copilot'u Windows 10'a getirecek mi, getirmeyecek mi?

Bu yıl 23 - 25 Mayıs arasında düzenlenen Microsoft Build etkinliğinde birçok yeni duyuru yapılmıştı. Bunlardan en önemlisi de kullanıcılara günlük faaliyetlerinde yardımcı olurken yararlı bilgiler sağlayan üretken yapay zeka temelli Copilot'tu. Ancak Copilot Windows 11 için sunuldu, Windows 10'a gelip gelmeyeceği hakkındaysa hep çelişkili açıklamalar duyduk.

Şimdiyse Microsoft, Copilot'u Windows 10 kullanıcılarına da sunmayı planlıyor gibi görünüyor. Windowws Central tarafından yayınlanan habere göre şirketin bu kararının ardındaki ana neden, Copilot'a daha fazla kullanıcı eklemek ve bu sayede gelecekte bu fikri geliştiricilere satmak.

Ayrıca Microsoft, Copilot'un Windows 11'deki 400 milyon cihaza kıyasla 1,4 milyar cihazda mevcut olduğunu söyleyebildiğinde, geliştiricileri Copilot için eklentiler oluşturmaya daha kolay ikna edebilecek. Rapora göre Windows Copilot, Windows 11'de olduğu gibi benzer şekilde çalışacak. Söz konusu düğme görev çubuğunda yer alacak ve şu anda Windows 11'de olduğu gibi aynı deneyimi sunacak.

Raporda ayrıca Windows 10 ve Windows 11'deki Copilot deneyiminin eklenti uyumluluğu da dahil olmak üzere aynı olacağı belirtiliyor.

Windows Copilot şu anda Dijital Piyasalar Yasası nedeniyle Avrupa Birliği'nde kullanılamıyor, bu nedenle Copilot Windows 10'da piyasaya sürüldüğünde bunun değişip değişmeyeceğini görmek gerekecek.