Microsoft Edge, Google Chrome karşısında ilk zaferini kazandı

Microsoft’un üzerine titrediği ve kullanım oranını artırmak için çok çalıştığı web tarayıcısı Edge, sonunda Chrome’a karşı bir zafer elde etmeyi başardı.

Microsoft Edge’den Chrome karşısında ilk zafer

Global çapta yaygın olarak kullanılmakta olan Chrome web tarayıcısı kullanım oranlarıyla liderliğini sürdürürken, Microsoft’un piyasada tutundurmak için bir hayli uğraş verdiği Edge de önemli bir gelişme göstermiş durumda.

Techradar Pro tarafından Perimetere 81 ile gerçekleştirilen iş birliği neticesinde düzenlenen ve 3 bin kişinin katıldığı anket sonuçlarına göre Microsoft Edge önemli bir başarı elde etmiş. Bu ankette Microsoft Edge işletmeler arasında en yaygın olarak kullanılan web tarayıcısı olarak gösterilirken, Chrome ise geride kalmış durumda.

Anketin oranları çarpıcı. Microsoft Edge bu ankette yüzde 37.77 olarak pay alırken, Google Chrome ise yüzde 33.01 ile Edge’in arkasında kalmış.

Edge’in bu başarıyı “nihayet” yakalamış olmasının arkasında elbette Microsoft’un büyük payı var. 2020’nin başlarından bu yana Edge üzerine titreyen Microsoft, sonunda son kullanıcı için istediği ölçüde olmasa da, ofis tarafında istediği başarıyı elde etmiş gibi görünüyor.