Microsoft Edge nihayet onu da destekliyor!

En önemli ve yaygın video formatı, artık Edge tarafından da destekleniyor!

Edge artık onu da destekliyor

Windows 10'un beklenen büyük güncellemesi yazılım devinin son işletim sistemine bir dizi önemli yenilik ve geliştirme getirecek gibi görünüyor. Bunların arasında en çok dikkat çekenlerden biri ise Google'ın WebM video formatı için, Edge'de sunulacak eklemeler ve genişletmeler olarak göze çarpıyor.

VP9 ve Opus kodeklerinin de bir parçası olduğu WebM, videoların çevrimiçi ortamda daha hafif ve işlevsel bir biçimde yer alabilmelerini sağlıyor. YouTube ve birçok önemli site tarafından kullanılan bu formatı destekliyor olmak nihayet bir tarayıcı içinde son derece önemli ve gerekli bir adım.

Aslında Microsoft'un geçtiğimiz yıl Eylül ayında sunacağını duyurduğu WebM, VP9 ve Opus desteği nihayet Edge'in en son versiyonlarında yer almaya başladı.

Halen biraz kapalı bir biçimde sunulan desteğin sizin tarayıcınızda yer alıp almadığını görmek için her şeyden önce Edge'in 14.14291 ya da daha yeni sürümlerini çalıştırdığınızdan emin olmalısınız. Ardından adres çubuğuna about:flags ibaresini girip Media Source Extensions (Medya Kaynağı Eklentileri) başlığını kontrol etmelisiniz

Okuyucu Yorumları