Microsoft Edge'e WebVR geliyor!

Microsoft, Edge tarayıcısı için WebVR adını verdiği özel bir teknolojiyi geliştirmeye başladı!

Microsoft Edge'e WebVR geliyor!

Microsoft, geçtiğimiz gün yaptığı bir duyuruyla Edge tarayıcıda yer vereceği WebVR desteğini geliştirmeye başladığını açıkladı. Firma tarafından "web grafiklerindeki yeni sınır" olarak nitelenen özelliğin aynı zamanda geliştiricilerin geniş bir yelpazedeki cihazlar için gerçekten "sürükleyici" deneyimler yaratması bekleniyor.

Halihazırda birçok firmanın VR başlıkları üretmeye başladığı ortamda WebVR'ın herhangi bir platforma bağımlı olması beklenmiyor. Buna göre kullanıcılar hangi cihazı ya da platformu kullanırlarsa kullansınlar sanal gerçeklik içeriklerini tercih edilen tarayıcı üzerinden izleyebilecekler.

Diğer yandan Microsoft, Edge'e özel geliştirici sitesinde söz konusu projenin gelişim sürecini de herkese açık bir biçimde yayınlayacağını duyurdu. Sürecin her bir tarayıcı için hangi aşamada olduğu da yine herkesle paylaşılacak.

Microsoft, bu desteğin PC'lerin yanında Windows 10 Mobile için de sunulup sunulmadığı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Firma, açıklamasında W3C WebVR özelliğini geliştirmek için Mozilla, Oculus, Google ve bazı diğer firmalarla işbirliği yaptığını da ifade etti.

Okuyucu Yorumları