Microsoft Edge'e yeni yetenekler geliyor!

Microsoft'un yeni Edge tarayıcısı, çok yakında bu yeteneklere de sahip olacak!

Edge'e yeni yetenekler!

Windows Insider'lar için Windows 10 yapı 10547 yayınlanalı neredeyse iki hafta oldu. Yeni yapının geçtiğimiz hafta sonu sunulacağı söyleniyordu ancak bu gerçekleşmedi. Yaklaşan yeni Windows 10 yapısı Microsoft Edge için "Tab Previews" (Sekme Önizlemesi) özelliği de dahil olmak üzere bir dizi yeni fonksiyonu beraberinde getirecek gibi görünüyor.

Windows 10 yapı 10551 ile birlikte Chrome kullanıcılarının alışkın olduğu senkronize yer imleri özelliği geliyor. Bu özellik beklenildiği gibi çalışırsa, yer imlerinin Windows 10 masaüstü ve mobil cihazlar arasında senkronize edilmesi sağlanacak. Edge'in bu özelliğinin Chrome'da olduğu gibi tarama geçmişi ve aramaları kapsayıp kapsamayacağı ise henüz bilinmiyor.

Microsoft Edge'le birlikte artık farenin orta tuşu ile yeni bir tarayıcı penceresi açabilmek mümkün olacak. Edge açıkken görev çubuğu veya masaüstündeki kısayola orta tuş ile tıklayarak yeni bir pencere açılması sağlanabilecek.

Yeni Windows 10 yapısının ne zaman yayınlanacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Edge ile ilgili sızdırılan yeni özelliklerin kullanıma sunulması için daha bir süre daha beklememiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları