Microsoft, Edge'in güvenliğiyle övünüyor

Microsoft, yeni tarayıcısı Edge hakkında yine çok iddialı açıklamalar yaptı!

MS, Edge ile gurur duyuyor!

Web tarayıcıları, zararlıların sistemimize girmek için sıkça kullandığı kapılardan. Genellikle kendi dikkatsizliğimiz veya bilgisizliğimiz yüzünden olsa da zararlılar, web tarayıcıları yoluyla verilerimize göz dikebiliyor ve hatta bilgisayarımızı rehin alabiliyorlar. Microsoft ise kendi web tarayıcısı Edge'in bu alanda önemli bir yol kat ettiğini düşünüyor.

WinBeta'nın raporuna göre Microsoft yetkilileri, Edge Summit etkinliğinde Edge'in ilk bir senesinde herhangi bir "sıfırıncı gün açığına" maruz kalmadığı yönünde açıklamalara imza attı. Gerçekten de Edge'i aktif olarak hedef aldığı bilinen bir zararlı, şimdilik yok. Uzaktan kod çalıştırma açıklarında ise Microsoft'a göre tarayıcının ilk beş ayına kıyasla yüzde 75 iyileştirme yapılmış bulunuyor.

Edge'in eklenti desteğiyle gelmediğini ve kullanım oranının düşük olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Bu yüzden tarayıcı, zararlı geliştiricilerinin hedef listesinin en tepesinde bulunmuyor. Ancak Edge'in Windows 10'la birlikte gelen varsayılan web tarayıcısı olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Bunun yanında şu an ön-izleme sürümlerinde test edilen eklentiler, yakında tarayıcıdaki yerlerini alacaklar. Eklenti desteğiyle birlikte Edge'in kullanım oranı, Microsoft'u sevindirecek seviyelere tırmanmaya başlayabilir (ve zararlılar için daha çekici bir hedef haline gelebilir).

Okuyucu Yorumları