Microsoft Edge'in InPrivate modunda sorun!

Windows 10'un web tarayıcısı Microsoft Edge'in gizli gezinti modunda şaşırtan keşif...

Çok da "özel" değilmiş!

Microsoft'un Windows 10'la birlikte sunduğu web tarayıcısı Edge, artık çoğu kullanıcının uzak durduğu Internet Explorer'ın yerini alan yeni bir web tarayıcısı. En son web teknolojileriyle donatılan Edge'in sitelerden alıntı yapma, okuma modu gibi kendine has işlevleri de bulunuyor. Ancak görünen o ki Edge'in işlevlerinden bir tanesi, tam olması gerektiği gibi çalışmıyor.

Edge'in tarayıcı geçmişinde iz bırakmadan dolaşmanıza izin veren "InPrivate" işlevi, bir araştırmaya göre sanıldığı kadar güvenilir değil. Araştırmacı Ashish Singh, gizli modda dahi kullanıcıların geçmişinin diskte saklandığını ortaya çıkardı. Araştırmasının sonuçlarını Forensic Focus'ta yayınlayan Singh'e göre geçmiş, web tarayıcısının WebCache dosyasında saklanıyor.

Bu durum, tarayıcınızın geçmişini saklayan veritabanındaki "Container_n" tablosuna saldırganın ulaşabilmesi anlamına geliyor. The Verge, geçmişin kısmen geri getirilebildiğini doğruluyor ancak tüm geçmişi geri yükleyemediğini söylüyor. Ancak siteye göre bu işte daha uzman olan bir kişinin başarıya ulaşma ihtimali daha yüksek.

Microsoft ise The Verge'e yaptığı açıklamada "InPrivate sekmelerinin tasarlandığı gibi çalışmadığına dair rapor hakkında yeni bilgi sahibi olduklarını" söyledi ve "sorunu mümkün olduğunca çabuk çözeceklerinin" sözünü verdi.

Okuyucu Yorumları