Microsoft, HoloLens ile ABD Ordusuna Güç Katacak

Amerika'nın en büyük teknoloji üreticilerinden Microsoft, ABD Ordusu'na tam destek verecek.

Microsoft'tan HoloLens anlaşması

Microsoft, Amerika Birleşik Devletlerine; Star Wars'taki İmparatorluk Askerleri'ne benzer bir destek veriyor. Microsoft'un HoloLens teknolojisi, gelecekteki savaş sektörünü canlandıracak nitelikte...

Amerika Birleşik Devletleri Ordusu ve Microsoft arasında 480 milyon dolarlık bir anlaşmaya varıldı. Bloomberg'in iddiasına göre Microsoft, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'na 100.000'den fazla HoloLens temin edecek.

HoloLens; öncelikle VR (Sanal Gerçeklik) ve AR (Artırılmış Gerçeklik) teknolojisine sahip tatbikatlarda kullanılacak. Teknoloji, düşman aktivitesinin artan eylemlerini tespit edecek, orduya alarm verecek ve öncelikli hamle fırsatına sahip olacak. Cihazlar, düşmanların yerlerini tespit etmekte de kullanılacak.

Tüm bunlara ek olarak söz konusu cihaz; askerlerin rahat nefes almasına ve kızıl ötesi görüşe sahip olmasına da olanak tanıyacak.

Microsoft'un çalışan cephesinde ise istenen gelişmeler yaşanmıyor. Microsoft işçileri, yaptığı açıklama askeri operasyon amaçlı hiçbir cihazı desteklemediklerini ve Savunma Bakanlığı'nın kayda değer hatalar gerçekleştirdiğini birkaç ay önce açıklamıştı.

Okuyucu Yorumları