Microsoft, İddiaya Göre Yeni Bir Telefon Yapıyor!

İddialara göre Microsoft, telefon işinde pes etmediği gibi yeni bir telefon geliştiriyor! Dahası da var...

Microsoft'tan yeni telefon geliyor!

Windows 10 Mobile satışı ve desteği geçtiğimiz sene içerisinde giderek azaldı. Microsoft'un bir türlü tam anlamıyla başarılı olamadığı telefonları artık tamamen bırakacağını düşünüyor olabilirsiniz.

Ancak sektör kaynaklarının Thurott.com'a söylediklerine göre firma, yeni bir girişimde daha bulunmak istiyor. Firmanın şu an Windows Mobile'a yönelik yeni bir donanım test ettiği, dahası Windows Mobile yazılımını genişletmek istediği iddia ediliyor. Çok fazla detay verilmese de, yenilenen işletim sisteminin Silverlight desteğini tamamen kaldırabileceği söyleniyor.

Siteye göre proje, "henüz ilk aşamalarında ve planlar çarpıcı biçimde değişebilir". Bu yeni dedikoduya şüpheyle yaklaşmakta fayda var ancak Microsoft'un mobile olan ilgisinin bitmediğini, çok daha resmi bir yerden de duymuştuk. Microsoft CEO'su Satya Nadella, geçen ay bir podcast'te telefonları bırakmadıklarını, ancak gelecekteki telefonlarının "bugünkülere benzemeyeceğini" söylemişti.

Hala konuşulan Surface Phone'la ilgili henüz herhangi bir doğrulama yok ancak Windows Mobile'ın selefi çok uzakta olmayabilir.

Okuyucu Yorumları