Microsoft kaçak Vista'ların peşine düştü

Microsoft güncelleme ile korsan avına devam ediyor: Şimdi sırada hangi Windows sürümü var?

MS korsan avında...

Microsoft korsana karşı mücadelesine ara vermiyor. Şimdi de sıra Windows Vista Ultimate sürümünü korsan olarak kullananlara geldi. Microsoft, bu hafta yayınlayacağı bir güncelleme ile korsan Vista'ları kapatmayı hedefliyor.

Microsoft'un hedefinde SoftMod adı verilen aktivasyon engelleme yöntemi bulunuyor. Bu yöntem, kaçak olarak yüklenen Vista Ultimate sürümünün aktivasyon sürecini kandırmayı hedefliyor. Özel hazırlanmış kod sayesinde aktivasyon anında Vista'nın daha önceden yüklenmiş ve aktive edilmiş gibi göstererek, kopya engelleme sistemini geçmeyi sağlayan SoftMod sistemi genellikle korsan Vista'nın önce bir DVD'ye yazılarak, buradan yüklenmesini gerektiriyor.

Microsoft'tan konuyla ilgili açıklama yapan Windows Genuine yetkilisi Alex Kochis; "bunu bir defaya mahsus, sadece ana dil olarak İngilizce'nin seçilmiş olduğu Windows Vista Ultimate işletim sistemlerinde uygulayacağız" diye konuştu.

Microsoft daha önce SP1 ile birlikte başka bir kopya önleme yöntemi daha geliştirmiş ve tüm Vista sürümlerine uygulamıştı.

Okuyucu Yorumları