Microsoft'un kafasında Android var!

Windows Phone'u bir türlü istediği kullanım oranına ulaştıramayan Microsoft, gözünü Android'e dikti!

Microsoft'un gözü Android'de!

Microsoft, mobil platformunun başındaki en önemli sorunlardan olan "uygulama sorununu" Android uygulamalarıyla çözebilir. Yeni bir dedikoduya göre yazılım devi, Windows Phone'lu telefonlarında Android uygulamalarını çalıştırmaya izin verme konusunda planlar yapıyor.

Windows Phone, halen iOS ve Android'in gölgesinde kaldığından Microsoft, mobil alanda önemli bir oyuncu olmayı henüz başaramadı. Bunun birkaç nedeni var, ancak bu sorunların belki de en önemlisi, rakiplerin daha gelişmiş uygulama mağazaları. Apple ve Google'ın mağazaları sadece uygulama sayısıyla değil, sunduğu önemli uygulamalarla da öndeler.

Dolayısıyla doğal Windows Phone uygulamalarının yanında Android uygulamalarının çalışmasına izin vermek, Microsoft'un derdine deva olabilir. The Information'ın haberine göre firmanın eski bir çalışanı, Microsoft'un gerçekten de böyle bir şey yapmayı düşündüğünü söylüyor.

Bununla birlikte Microsoft'un Android uygulamalarını çalıştırmaya izin vermesi, geliştiricileri Windows Phone için uygulama geliştirmekten vazgeçirebilir. Yani böyle bir hamlenin, Microsoft'un oynayacağı bir şans oyunu olduğu söylenebilir.

Okuyucu Yorumları